Corsica; klein maar veelzijdig

De Corsicaanse wijnbouw is voor Frankrijk wat de nieuwe wereld voor ons is; vernieuwend, origineel en lekker anders! Corsica telt drie gemeentelijke appellaties die bij de appellatie ‘Corse’ horen. Deze drie zijn Figari, Porto Vecchio en Sartène. De drie AOC zijn even verschillend als drie zussen verschillend kunnen zijn. Een mozaïek van kleine terroirs met diverse maritieme invloeden, gekoppeld aan een onregelmatige bodemstructuur. Het plaatselijke individualisme en de grote verspreiding van domeinen biedt een breed en kleurrijk smakenpalet met zeer uiteenlopende aroma’s. Een onverwachte rijkdom op dit klein stukje van de wijnplaneet. Polyfonie op zijn Corsicaans!

Domaine Fiumicicoli, AOC Sartène

De Fiumicicoli is een rivier waarover ter hoogte van het domein Fiumicicoli een Genuaanse Brug uit de 13e eeuw ligt. Hier omheen liggen de wijngaarden van het Domaine, verdeeld over zacht glooiende en steile oevers.

AOC Sartène, Fiumicicoli Blanc 2017 (BIO)

Gemaakt van 100% Vermentino (biologisch). Een traditioneel Corsicaanse maar niet-inheemse druif, die het hier zeer goed doet. De kleur is helder geel met groene nuances. De wijn geurt naar witte bloemen en citrusfruit zoals grapefruit. In de smaak komt dit citrusfruit uitbundig terug, met daarnaast ook meer exotische fruit-tonen. De wijn is fris en levendig, aromatisch en goed in evenwicht. Een fijne wijn om zo te drinken, maar combineert prima met vis, schaal- en schelpdieren en schapenkaas.

Fiumicicoli Blanc nu voor slechts €13,– per fles bij een doos van 6!

AOC Sartène, Fiumicicoli Rosé 2017 (BIO)

Gemaakt van 100% Sciaccarello, wat ‘schattig onder de tanden’ betekent. Een druivensoort met gemiddelde rendementen, maar met een vol en aromatisch karakter. De kleur is prachtig zalmroze. In de neus lichtgeel fruit, met een duidelijke mineraliteit die hoort bij de druif en zijn terroir. Het aromatische in de wijn komt met name naar voren in de smaken van mango en passievrucht. Volle, zijdezachte wijn met een plezierige lengte. De wijn past goed bij meer ‘spicy’ gerechten, bijvoorbeeld uit de Oosterse keuken. Daarnaast is het een lekkere begeleider van Franse vissoep en typische ‘charcuterie’.

Fiumicicoli Rosé nu voor slechts €12,– per fles bij een doos van 6!

AOC Sartène, Fiumicicoli Rouge 2016 (BIO)

Van de exotisch klinkende druivensoorten domineert Nielluccio in deze blend, waarbij de Sciaccarello met mondjesmaat wordt gebruikt en het beetje Syrah de inheemse druivensoorten verbindt. Heel kruidig qua geur van bijzonder fris en krokant fruit. Sterk karakter met smakelijke nuances van rode bessen en kersen. Mooie frisheid met aanwezige, niet overheersende, tannine. Overheerlijk bij lamsbout en ook verschillende soorten rood (rund)vlees en kazen.
Fiumicicoli Rouge nu voor slechts €12,– per fles bij een doos van 6!

Masseria Li Veli – Puglia – Italië

De Masseria ofwel ‘Heerboerderijen’, vinden hun oorsprong in de tijd van de Normandische veroveringen (van ca. 911 – 1134). Historisch gezien waren de Masseria de plaatsen die mensen verenigden en ook hun bezittingen verdedigden

Masseria Li Veli – Contrade Malvasia/Chardonnay, IGT Puglia 2016, Italië

Lokale druif Malvasia (90%) aangevuld met de bekende Chardonnay (10%). Mollig-frisse witte wijn met veel geel fruit van perzik, abrikoos en tropische vruchten. Aangevuld met fris limoen fruit wat zorgt voor een fijne combinatie. Heerlijke volfrisse lentewijn!

Masseria Li Veli – Contrade Negroamaro, IGT Puglia 2016, Italië

Zijn zuidelijke afkomst wordt niet verloochend, maar hier zit ook zoveel puur, rijp fruit en frisheid in. Aangenaam sappige volle rijpe wijn boordevol donkere bessen en kersenaroma’s met veel materie, komt heel vief en fris over door een mooi tegenwicht aan frisse zuren. De zachte en rijpe tannines samen met het rijpe fruit zorgen voor spanning en een mooi lange afdronk. Heerlijk glas wijn!

Beide Contrade wijnen nu van €8,35 voor slechts €7,50 per fles bij een doos van 6!

Voorjaarsproeverij 3 juni.

Natuurlijk organiseren we dit jaar ook weer onze Voorjaarsproeverij en wel op zondag 3 juni. We zijn hard bezig met het verzamelen van nieuwe spannende en vooral lekkere wijnen. Het duurt nog even maar een speciale gast hebben we al vastgelegd. Op zondag 3 juni zal Birgit Eichinger op onze proeverij aanwezig zijn! De wijnen van Birgit zijn al jaren een vast waarde in ons assortiment en Birgit heeft een groeiend aantal liefhebbers van haar wijnen. Niet gek! Ze maakt zeer kenmerkende Grüner Veltliners van verschillende klassen. Als haar wijnen presenteert ze zelf op de proeverij, dus zorg dat je erbij bent!

Meld je HIER aan en je ontvangt van ons een bevestiging. Graag tot dan