Beste Wijnvrienden,

Veel smakelijke wijnen in de aanbieding, deze en volgende week en ook veel nieuwe en ook bijzonder proeverijen. Pak je agenda er even bij:

Donderdag 28 februari; Corsicaanse wijn-spijsavond Q-Vignes in samenwerking met Café Willem op het Willem van Noortplein

Café Willem heeft speciaal voor deze gelegenheid een guest-chef uitgenodigd die authentieke Corsicaanse gerechten klaarmaakt. Q-Vignes verzorgt hierbij passende Corsicaanse wijnen. Lekker, anders en apart! Schrijf je HIER in of ga naar de site; www.cafewillem.nl/wijn-spijs/

Vrijdag 8 maart; Matetic – San Antonio Valley – Chili
Bijzonder wijnhuis uit een van de beste Chileense wijnstreken. Kernwoorden; biodynamisch, puur, eenvoud, topkwaliteit!

Q-Vignes Utrecht; vrijdag 8 maart een doorlopende proeverij in de winkel. 15.00 uur  – 18.00 uur (vrije inloop)
Q-Vignes De Bilt; vrijdag 8 maart Masterclass Matetic wijnen. 19.00 uur – 21.00 uur.
Begeleide proeverij met als gastheer de export directeur Juan José San Martin van Matetic wijnen.
Kosten; € 5,00 p.p.
Deelname is beperkt tot circa 15 personen, schrijf je HIER in!

Zaterdag 9 maart; Q-Vignes Utrecht
Speciale proeverij met de puur natuur – fairtrade chocolademakers van Mesjokke uit Utrecht. Klabats!: een bean-to-bar chocolade met een cacaobeleving waar je wild van wordt. En nog wilder als we de chocolade van Mesjokke combineren met een selectie wijnen  van Q-Vignes én met speciaal gekozen muziek van Muziek Staffhorst Vinyl. Overdreven? Kan niet? Kom langs en ervaar het zelf!
12.00 uur – 16.00 uur; doorlopende wijn-chocolade pairing in de winkel.
13.00 uur én 15.00 uur; begeleide proeverij door Per Vonk van Mesjokke; een streling (en uitdaging!) van je zintuigen op veel verschillende manieren. Het is alles, maar niet alledaags!

Voorjaarsproeverij Q-Vignes Wijnimport
Zondag 12 mei; 13.00 uur – 18.00 uur.
Onze jaarlijkse overzichtsproeverij met veel nieuwe wijnen, wijnproducenten en heel veel gezelligheid. Details volgen nog, maar zet datum en tijd alvast vast.
Schrijf je HIER in!

Weekaanbiedingen 


Bodega Altos ‘R’, Rioja

Bodega Altos de Rioja bevindt zich in Elvillar, een klein dorpje in één van de meest frisse regio’s van Rioja Alavesa, aan de voet van Sierra Cantabria. Het ligt in het hart van de beste wijngebieden van Rioja, op 700 meter boven zeeniveau. Dit wijnhuis gebruikt de rijkdom van het terroir, het traditionele werk in de wijngaard en de nieuwste technische mogelijkheden.


Altos ‘R’, Rioja Crianza, D.O. Rioja 2015

Deze 100% Tempranillo wordt met de hand geoogst. Na de vergisting rijpt deze wijn 12 maanden op Frans (80%) en Amerikaans (20%) eiken. Na de rijping op vat volgt een additionele rijping van 6 maanden op fles. Kersenrood in het glas met enkele mooie paarse tinten. De neus is krachtig en complex met tonen van vers fruit, kruiden en een mooi geïntegreerde toast. In de mond toont deze Crianza zich gestructureerd, evenwichtig en rond. Perfect bij rood vlees, BBQ en harde kaas.

Altos ‘R’ Crianza nu van € 10,50 voor slechts € 9,30 per fles bij een doos van 6!
 


Li Veli – Contrade Negroamaro, IGT 2017

De naam Negroamaro valt eenvoudig te verklaren, negro betekent donker en amaro bitter. Alle wijnen die op basis van de Negroamaro druif worden gemaakt hebben namelijk een diepe en donkere, bijna zwarte kleur en in de afdronk een fijne bittere smaak. Perfecte BBQ-wijn! Slank, pittig, rood en zwart fruit, het zonnetje verschijnt en de bitterheid verdwijnt. Nu genieten bij al het lekkers van de grill!

Li Veli  – Contrade Malvasia, IGT 2017

Heerlijk frisse, witte wijn gemaakt van het aromatische druivenras Malvasia Bianca. Heeft in de geur een delicaat fruit aroma. Citrus en rijpe peer. De smaak is toegankelijk en verfijnd, aromatisch, iets amandel en heeft een verrassend, verfrissend zuurtje. 10% Chardonnay geeft deze Malvasia net een stukje meer body. De afdronk is zuiver, middellang en fris. Heerlijk bij alle visgerechten en lichtere voorgerechten.

Beide Contrade wijnen nu van € 8,35 voor slecht € 7,25 per fles bij een doos van 6!Kom langs! 

Kom gezellig langs en overtuig jezelf van de smaak van onze wijnen. We zien je graag in De Bilt aan de Looydijk 113, naast de Blokker en in Utrecht op het Willem van Noortplein Kijk ook op de website www.qvignes.nl.

Hartelijke groet,

Team Q-Vignes Wijnimport