Q-Vignes heeft naast wijn speciaal bier in het assortiment. Speciaal bier, gebrouwen door eigenzinnige brouwers uit Utrecht en Amsterdam. Een greep uit ons aanbod tot zo ver: Brouwerij Troost; Amber Ale en Weizen, Bruut; Gajes (verkozen tot beste bier van Nederland!), Van de Streek; IPA en Blond, Lowlander; witbier. Daarnaast hebben wij een beperkt assortiment van de bieren van De Leckere uit Utrecht (organic) met o.a. Pils en de Gulden Craen. We zijn zeer benieuwd naar alle reacties van ‘vaste’ Q-Vignes klanten, maar denken dat lekker, lokaal gebrouwen speciaalbier zeer goed past bij het wijnassortiment van Q-Vignes.

Kom en overtuig jezelf!

De Bieren


Van de Streek

Twee broers die samen brouwen. Ze komen uit Utrecht. Hun bieren zijn anders, vol van smaak. Ze brouwen gekke dingen, ze blijven niet bij de traditionele smaken/stijlen, ze brouwen wat ze zelf lekker vinden. Ze hebben toegankelijke bieren, maar ook erg extreme bieren. Mooie etiketten!.

vandestreek-broedersvandestreek-hopart

Van de Streek Hop Art

Een India Pale Ale – Fruitig en goed doordrinkbaar. €2,40.

Van de Streek Broeders Blond bier

Frisse, goed gehopte dorstlesser met een klein zoetje. €2,25.

 

 


Ceaux

Een echte jongensdroom die uit komt. De bieren van Ceaux zijn over het algemeen wat complexer. Zijn motto: Waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan. Sinds 2013 brouwt Ko Hendriks uit Utrecht. Geen massa geproduceerd bier dat iedereen ‘ wel lust’ , maar uitgesproken bier met smaken die je misschien nog niet kent. Ceaux is eigenwijs en eerlijk, hierdoor is het geen allemansvriend. Maar als je de vriendschap hebt gesloten dan ben je vrienden voor het leven.

14451659a8c4f24428486ad990730f0b_640x640

Ceaux Bastard Pale Ale

Fris en hoppig, een lekkere doordringbare Pale Ale €2,15.

 


Brouwerij Troost

Brouwerij Troost is een brouwerij die gestart is op het Cornelis Troostplein in Amsterdam (de Pijp = Zuid). Vandaar de naam. Ze zijn gestart in een oude kerk die leeg stond. Hun tweede brouwerij staat op het Westergasterrein in Amsterdam (West). En nu ook in Utrecht! Het zijn nuchtere jongens die graag lekker bier willen maken. Daarnaast houden ze ook rekening met het milieu, het restafval dat ze over hebben gebruiken ze voor eigen energievoorziening. .

Honingblond (nieuw!)

Hartverwarmend honingblond bier. Net iets steviger qua alcohol, met een fijne zoete kick van de honing.

Fris-droge afdronk €2,75.

Bock (nieuw!)

Onvervalste Bock, dus iets gebrand, lekker donker en lichtzoet van smaak.

€2,25.

 


Brouwerij Bruut

Brouwerij Bruut zijn twee jongens uit Amsterdam die houden van het ongepolijste. Niet de mode volgen, maar echt lekkere bieren. Het draait om smaak en ambacht en niet om de hectoliters. Ze bestaan sinds 2014. Ze brouwen nu nog bij Brouwerij Anders in België maar zijn druk bezig om hun eigen duurzame Nano brouwerij op te starten.

fles-speciaalbier-sterk-blond-tripel-gajes-bruut-bier

Bruut Gajes een Tripel

Een heerlijk droog maar bitter bier. Verkozen tot beste bier van Nederland bij de Dutch beer challenge 2016. €2,45.

Bruut Soelaas (nieuw!)

Een zwaar blond bier van 7% alcohol. Een droog bier met een fruitig aroma en zachte bitters. Een heerlijk speciaal bier van Brouwerij Bruut! €2,75.

 


Lowlander

Geïnspireerd op de Nederlandse ontdekkingsreizen naar verre oorden (Willem Barentsz!). Lowlander Beer uit Amsterdam brouwt met Botanicals om unieke bieren vol smaak en karakter te creëren.
Lowlander staat voor Lage Landen (Nederland).

Lowlander White Ale Witbier –

Gebrouwen met vlierbloesem, kamille en curaçao sinaasappel. Een heerlijk Verfrissend bier met een beetje fruit en een bloemige afdronk. €2,39.

Lowlander Poorter (nieuw!)

De Poorter van Lowlander is niet zomaar een Porter. Nee, dit is een Porter met een echt Nederlands dokwerkersrandje en 100% Nederlands gebrouwen bier. Dus ook de Lowlander Poorter moet iets typisch Nederlands hebben. Met de toevoeging van vanille en de typisch Nederlandse smaak van zoethout is dat perfect gelukt. Lowlander Poorter is daarmee een Engelse klassieker met een Nederlandse twist geworden. Een echte aanrader voor stoere bonken met een zoete inborst €2,95.


Naeckte Brouwers (Nieuw!)

Naeckte Brouwers zijn twee vrienden uit Amstelveen die ruim 12 jaar samen thuis gebrouwen hebben en sinds 1 januari 2013 een eigen brouwerij hebben. De bieren van Michel Lagrand en Ab van der Veen zijn uitgebalanceerd met gebruik van puur natuurlijke ingrediënten; bescheiden en toch geraffineerd. De Naeckte brouwers gebruiken geen toevoegingen en brouwen onze bieren met enkel water, gerstemout, tarwemout, roggemout, havermout, hopbloemen, (kandij)suiker en gist. Al onze bieren zijn ongefilterd, van hoge gisting en krijgen een nagisting in de fles.

Naeckte Non

De Naeckte Non is een donker bier geïnspireerd op de klassieke Belgische abdijbieren. Het is gebrouwen in de traditionele stijl van dubbel abdijbieren met alleen het gebruik van water, gerstemout, hopbloemen, suiker en gist. Hoewel deze Naeckte dame een pittig alcoholpercentage van 7,8% heeft, smaakt zij heerlijk zacht met zachte karameltonen en heeft ze een lichte bitterzoete afdronk. Een heerlijke dame om te genieten bij het haardvuur of een goed diner! €2,75.