Proeverijtoppers

Beste Wijnvrienden,
De succesvolle Voorjaarsproeverij van vorige week krijgt een smakelijk vervolg! De lekkerste en meest bestelde wijnen staan deze week open op onze proeftafels en zijn verkrijgbaar tegen dezelfde scherpe Proeverijprijzen!

Proeverijtoppers

Birgit Eichinger – Grüner Veltliner ‘Strass’ 2017
Klasse voorbeeld van Grüner Veltliner, dé witte druif van Oostenrijk en van Birgit zelf. Birgit staat bekend als een van de 10 beste wijnmakers van het Kamptal, het mooiste gebied voor frisse, kruidige (witte peper!) Veltliners. Zij maakt wijnen die de elegantie en lichtvoetigheid van de GV combineren met een volle, complexe smaak. Heerlijk voor bij de borrel, maar ook prachtig bij salades en allerlei gerechten op basis van vis. Dit is héél véél wijn voor het geld!
Nu voor de speciale proeverijprijs van €10,- per fles bij een doos van 6!

Celler Xavier Clua – Terra Alta – Spanje
Celler Xavier Clua is gelegen in Vilalba dels Arcs, één van de 12 gemeenten op de D.O. Terra Alta, ten zuiden van Tarragona. Xavier is reeds de 4 de generatie van de familie Clua die actief is in de wijnbouw. Het fruit is enkel afkomstig van eigen wijngaarden. De droge westenwinden, de hoog gelegen arme bodems en de grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht maken dit stukje Catalonië zeer geschikt voor wijnbouw. Zowel Xavier als z’n vrouw Rosa Domanech zijn oenoloog van opleidingen streven naar topkwaliteit. In 2006 verhuisden ze naar een nieuw gebouw, voorzien van een moderne infrastructuur. Technologie ging vanaf toen perfect samen met traditie en respect voor terroir.

El Sola d’en Pol
Frisse, levendige en op fruit gestoelde reeks witte, rosé en rode wijnen. Het zijn allen blends, om daarmee de rijkheid en variëteit van het gebied te tonen. De witte bestaat uit Garnatxa Blanca met een beetje Viognier. De rosé is een zomerse blend van Garnatxa Negra met Syrah en de rode Sola d´en Pol is een medium bodied wijn bestaande uit Ganatxa Negra, Cabernet Sauvignon, Merlot en Ull de Liebre.
Alle Sola d´en Pol wijnen nu voor slecht € 6,95 per fles bij een doos van 6!

Mas d´en Pol
Mas d´en Pol Blanca is een heerlijke witte wijn die bestaat uit Garnatxa Blanca, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Zonder houtrijping is het een volle en aromatische wijn met een fijne balans tussen het fruit en mooie zuren. Heerlijk bij wat steviger visgerechten en zomerse BBQ’s

Mas d’en Pol Tinta is een stevige rode wijn van Garnatxa Negra en Syrah. Rijp fruit met een mooie minerale toon,. Zacht maar krachtige smaak met iets van balsmico in de afdronk. Heerlijk bij rood vlees, zomerse stoofgerechten en de BBQ.
Beide Mas d’en Pol wijnen nu voor slecht € 9,95 per fles bij een doos van 6!

Piano del Cerro – Aglianico del Vulture 2015
Een van de verrassingen van de proeverij! De Piano del Cerro komt uit oude Aglianico druiven uit de wijngaarden rond Acerenza. Deze Aglianico druif wordt ook wel de Barolo van het Zuiden genoemd. De wijn ondergaat 15 maanden houtrijping op klassiek Frans eiken. In de neus complex, kruidig met zeer veel rood fruit van zwarte kers tot rijpe pruimen. Met een volle kruidige smaak van cassis, zwarte kersen, tabak en ceder en een lichte balsamico toets. Deze wijn laat gegarandeerd een blijvende indruk na! Heerlijk bij wildgerechten of gekruide kaas.
Nu voor de speciale proeverijprijs van € 15,50