Feest; zaterdag 1 december bestaan we 1 jaar!

Aanstaande zaterdag, 1 december, is het één jaar geleden dat de deuren van de tweede vestiging van Q-Vignes openden aan het Willem van Noortplein. Samen met de meer-dan-buurman Muziek Staffhorst Vinyl hebben we in 2018 een winkel neergezet die het beste van fijne muziek en goede wijn combineert. En we hebben gemerkt dat dit door de buurt wordt gewaardeerd!

1 december 2018: één jaar, een grote hoeveelheid fijne klanten, een grote(re) hoeveelheid flessen wijn en een handvol evenementen en proeverijen later is het tijd om dat te vieren. Met muziek en natuurlijk lekkere wijn! Live muziek is er van verschillende artiesten en voor deze ene keer zal er niet alleen muziek zijn in de platenzaak, maar ook onversterkt bij Q-Vignes.

Het programma van de dag ziet er als volgt uit:
12:00 Tess et les Moutons (Q-Vignes)
13:15 Muddy Grease (Staffhorst)
14:30 The Carlings (Q-Vignes)
16:00 PONCHO (Staffhorst)

Natuurlijk zijn er extra veel aanbiedingen op de lekkerste wijn en ook een noviteit; Likorettes van het oer Utrechtse ‘Rondje Utrecht’. Bedenker en drijvende kracht achter Rondje Utrecht is Guillaume Coret. Hij is zaterdag 1 december vanaf 11.00 uur zelf in de winkel om zijn Likorettes te laten proeven. Mis dit niet!

Weekaanbiedingen

Picpoul De Pinet – Cuvée Caroline, 2017 Morin-Langaran

De naam Picpoul refereert naar de frisse stijl van de wijn die de bek (poule) prikkelt (pic). Ooit werd dit druivenras aangeplant voor de beroemde vermouthproducten Noilly Prat. Picpoul de Pinet is de enige appellatie / AOC in Frankrijk die vernoemd is naar een druif.

Deze Picpoul, de Cuvée Caroline van Domaine Morin-Langaran, heeft een briljant gouden kleur en een frisse neus met wat witte bloemen. Primair fruit van appel, peer en citrus. Iets ziltigs in de smaak en natuurlijk afgrond met de bekende frisse zuren. Een relatief ronde Picpoul, zeg maar een ‘Picpoul Gastronomique’. Jou beste vriend als aperitief, maar ook heerlijk bij alles uit de zee.

Speciale verjaardagsprijs voor € 6,75 per fles bij een doos van 6!

Torre d’Orti – Rosso IGT 2016

Valpolicella wijn wijn, gemaakt van de inheemse variëteiten Corvina en Rondinella. Zij zorgen voor kruidigheid en fruit, met name wilde kersen. Met respect voor lokale tradities wordt aan de wijn nog een klein percentage Merlot toegevoegd, die eerst deels ingedroogd is. Dit zorgt voor de typische ‘ripasso’ smaak. De wijn komt 12 maanden tot rust op nieuw en gebruikt eikenhout.
De wijn heeft een diepe, levendige kleur. De neus is gevuld met kersentonen van de Corvina, gecombineerd met de bessengeuren van de Merlot. Tezamen levert dit een krachtige, bijna zwoele wijn met een prachtige zoet-zuur balans. Uitstekend te combineren met vleesgerechten met een zoetje, als eendenborst.

verjaardagsprijs voor € 9,95 per fles bij een doos van 6!

Kom en feest met ons mee aan de Looydijk in De Bilt en het Willem van Noortplein in Utrecht! Alle wijnen zijn ook makkelijk en snel te bestellen op www.qvignes.nl

Hartelijke groet,

Team Q-Vignes Wijnimport