Wijnaanbiedingen

Beste Wijnvrienden,

In de maand januari staat biologische wijn centraal. Niet omdat het moet, maar omdat het gewoon heel lekker is! Kom deze wijnen proeven in de winkels of bestel ze in onze wijnwinkel.


Weekaanbiedingen

Domaine Fond Croze

Une Belle Histoire de Famille… het verhaal van Domaine Fond Croze en daarmee van de familie Long wordt al drie generaties (door)verteld. Begonnen bij opa Charles Long na de 1e wereldoorlog. Hij kocht een stuk ruw, onbewerkt land aan en verbouwde daar de druiven voor de eerste Fond Croze wijnen. Zijn zoon Raymond breidde het domein na 1958 gestaag uit en investeerde vanaf de jaren ‘90 veel in biologische wijnbouw. Met de intrede van zijn twee zoons, Daniel en Bruno is de familiegeschiedenis weer een nieuw hoofdstuk ingegaan. Een geheel nieuwe wijnkelder, 70 hectare volledig biologische wijnbouw verdeeld over de gemeenten Rasteau, Tulette, Suze-la-Rousse en Buisson  en steeds betere wijnen. Gemaakt met veel respect voor natuur en mens. Een prachtig familiebedrijf dat alleen maar mooier wordt!


Fond Croze ‘Cuvée Confidence’, Côte du Rhône Rouge AOP 2016 

Typerende Rhône blend van 70% Grenache Noir en 30% Syrah, stokken van 35 – 40 jaar oud. Traditionele vergisting in grote kuipen, bedoeld om veel kleur en extractie te verkrijgen. Granaatrood met paarse accenten. Complexe geuren van zwart fruit, bramen en cassis, gevold door zwarte peper en leer. In de smaak veel zwart fruit, specerijen en weer wat zwarte peper. Zachte, afgeronde tannines zorgen voor een soepele, doordrinkbare wijn. Puur én lekker! Terecht heeft deze ‘Confidence’ een gouden medaille gewonnen in de 2016 editie van het Wijnconcours in Parijs.  

Nu voor slechts € 7,95 per fles bij een doos van 6!

Castello in Torre di Pietra

Het landgoed beslaat 150 hectare van glooiende heuvels en tufsteen, bijzonder geschikt voor de teelt van de wijndruiven. Het is gelegen in het centrum van Fiumicino vlak bij de Tyrreense zee. Maria en Margherita Carandini zijn de eigenaren. Fabrizio Tomas is de wijnmaker en consultant Elizabeth Angiuli is de wijnmaker in de kelder.


Elephas Bianco, IGT 2017 Lazio, Italië

Frisse blend van Trebbiano, Fianio en Vermentino. Fijne alledaagse drinkwijn. Strogeel met hints van appel, witte bloemen en perzik. Heerlijk als aperitief en bij delicate hapjes van zowel vlees als vis.Elepahs Rosso, IGT 2016 Lazio, Italie

Biologische wijn van Montepulciano, Sangiovese en Merlot. Geconcentreerd rood fruit in geur en smaak. Dit is een uitgebalanceerde rode wijn met een zachte textuur, rijpe noten van rood fruit en een vleugje viooltjes. De wijn wordt gefermenteerd in cementtanks en heeft een heerlijke frisheid. Perfect om zo te drinken maar ook een verrukkelijke begeleider van talloze (vlees-) gerechten..

Beide Elephas wijnen nu voor € 7,45 per fles bij een doos van 6!

 

Proeftafel

Ook in 2019 hebben wij altijd een paar flessen van onze actiewijnen open staan om te proeven. Kom gezellig langs en overtuig jezelf van de smaak van onze wijnen. We zien je graag in De Bilt aan de Looydijk 113, naast de Blokker en in Utrecht op het Willem van Noortplein Kijk ook op de website www.qvignes.nl.

Hartelijke groet,

Team Q-Vignes Wijnimport