Pipoli Rosso – Aglianico del Vulture DOC 2016

De druiven voor deze wijn zijn hand geplukt in geselecteerde wijngaarden. De beste druiven zijn gekozen. De rijping vindt voor 60% plaats in RVS tanks en 40% in gebruikte vaten voor 10 maanden. Daarna volgt de rijping op de fles gedurende 3 maanden. De kleur van deze wijn is helder rood met tinten van violet. Deze wijn heefteen intense neus met geuren van Kerst en zure zwarte kers gemixt met kruiden en vanille. De body is goed, met een finale … Lees meer

Rosa del Golfo, Primitivo ‘Bel Noce’, IGT 2017

De Primitivo druif is een antiek ras, genetisch gelijk aan de Californische Zinfandel en de Kroatische Crljenac. Medium robijnrood van kleur met paarse weerschijn. Haast zoetig rond rood fruit, bes en kers met veel sap en fijne kruidigheid met zelfs iets van kruidkoek. Zachte elegante fruitaanzet, harmonieus, vol en rond, iets stoer zonder streng te zijn. Heerlijk bij pasta’s als ‘Orecchiette’ (oortjespasta) en ‘Capunti’ met een vleessaus.

Domaine Piquemal ‘Justin’ 2017, IGP Côtes Catalanes

Deze blend van Cabernet Sauvignon (35%), Grenache Noir (35%) en Syrah (30%), heeft een heldere, granaatrode kleur met een violette glans. Duidelijk herkenbaar in de neus is het kleine rode fruit (framboos, kers) en cassis, met een notie van zoethout en laurier. Het is een soepele wijn met een volle fruitsmaak en zachte tannines. De ‘Justin’ gaat zeer goed bij charcuterie, maar ook bij rood gegrild vlees of een winterse barbecue.

Domaine Piquemal ‘Clarisse’ 2016/17, IGP Côtes Catalanes

Deze blend van Grenache Blanc, Viognier en Viognier heeft een heldere goudgele kleur. In de neus aroma’s van honing en vers fruit als peer en witte pruimen en bloemen zoals acacia en fresia. De smaak is genereus met een voortreffelijk evenwicht aan zuren en divers fruit. Met deze eigenschappen combineert de ‘Clarisse’ goed bij schaal en schelpdieren (Gamba à la Plancha), (gegrilde) witvis als kabeljauw en bij allerlei salades.

Domaine Vico Rouge AC Corse 2016

70% Nielluccio, 30% Sciacarellu; boordevol rood fruit, zwart fruit, maquis, stevig, zacht, fris (zuren en mineralen), zijdezachte en fruitige tannines, fruit op alcohol, peper, klein bittertje.… Lees meer

Les Senelles – AC Côtes du Forez 2017

Topwijn van Jean- François, ook van 100% Gamay. Bij de bloei van de wijnstok ontstaan bij de vruchtzetting kleine bessen van druiven. In Côtes du Forez worden ze ‘Senelles’ genoemd. Deze ‘Senelles’ leveren een geconcentreerde wijn met complexe aroma’s van kruiden en bloemen op. Les Senelles 2017 heeft een complexe neus met veel rood fruit en bloemen, onderbouwd door minerale tonen afkomstig van de granieten bodem. In de smaak weer bloemen, rood fruit, een pittige (peper) toon, alles omlijst door elegante tannines. Een zuivere, elegante en op-en-top zomerwijn. Gamay op zijn best! … Lees meer

Cuvée des Vieux Ceps – AC Côtes du Forez 2016

100% Gamay, gemaakt van wijnstokken van wel zestig jaar oud. Heldere robijnrode kleur met aangename aroma’s van kreupelhout, specerijen en rode bessen. In de mond veel rood en ook wat zwart fruit (cassis), kruiden en lichte tannines. De wijn is fris, zuiver, levendig en heeft een aangenaam zwart pepertje inde afdronk. Licht gekoeld heerlijk bij stevige vis, vlees en ook zomers wild.… Lees meer

Russolo – Sauvignon ‘Ronco Calaj’, IGT 2017

100% Sauvignon, handgeplukt. Prachtige strogele kleur. Typische, karakteristieke Sauvignon aroma’s als groene appel, versgemaaid gras, salie, munt en peper. Daarnaast duidelijke fris fruit van appel, peer, perzik en zelfs abrikoos. Deze Sauvignon heeft een sterke structuur en heerlijke zuurgraad. Prachtig als aperitiefwijn en om te combineren met pittige voorgerechten, crèmes en soepen, kazen van middelmatige leeftijd en rauwe ham.… Lees meer

Xavier Clua – Mas d´en Pol Blanca

Mas d´en Pol Blanca is een heerlijke witte wijn die bestaat uit Garnatxa Blanca, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Zonder houtrijping is het een volle en aromatische wijn met een fijne balans tussen het fruit en mooie zuren. Heerlijk bij wat steviger visgerechten en zomerse BBQ’s