Nieuwsbrief!

Beste wijnvrienden,
Nieuwe wijnen op de plank deze week! Biologische, zuivere en karaktervolle wijnen met een goed verhaal, waaronder twee prachtige Chardonnays. Zeer verschillend in stijl, maar het ontdekken meer dan waard! Proef de rijkdom van de soms wat verguisde Chardonnay. In de handen van goede wijnmakers ontpopt deze wereldreiziger zich als een echt diva…

Pinksteraanbiedingen

Domaine Begude – Chardonnay Terroir 11300, IGP Pays d’Oc 2019
Al vele jaren maakt het Engelse echtpaar Catharine en James Kinglake prachtige en spat-zuivere (BIO en Vegan) wijnen in de Limoux regio. Omdat dochter Milly in Engeland op school zit en de familie ten tijden van de lock-down daar was, zitten ze nu al enkele weken vast op het – niet meer – Europese eiland. Geen ideale situatie uiteraard, zeker niet omdat het bottelen en de release van de nieuwe jaargang deze weken gepland staan! Het bestaan op veel Franse domaines is hard en het voortbestaan lijkt onzeker, zo ook op Domaine Begude….

We hebben gelukkig de wijnen van de jaargang 2019 al mogen proeven en die zijn zéér de moeite waard! Sterker nog, de Chardonnay Terroir 11300 heb ik verkozen tot “mijn favoriete Chardonnay van 2020”, de elegante cool-climate wijn met een zachte houttoon en licht exotische ondergrond. Om dit kracht bij te zetten heb wij, in samenspraak met de importeur en met James een heel mooie prijs kunnen maken! …verder..

Chardonnay Terroir 11300 nu voor slechts € 9,95 per fles bij een doos van 6!

Bogle Vineyards – Clarksburg, USA
De familie Bogle verbouwt al vanaf de negentiende eeuw wijnen. Pas rond 1968 plantte de familie de eerste wijnstokken in de buurt van Clarksburgh USA. Na jaren van hard werken heeft de Bogle familie meer dan 1.200 ha wijnbouw in California. Met de groei van het bedrijft vestigde de familie naam binnen de wijnwereld, zowel in Amerika als daarbuiten. De belangrijkste oorzaak van het succes bestaat eruit dat de familie zich dagelijks bezighoudt met de productie van wijn. De familie begrijpt dat wijnen van hoge kwaliteit begint bij uitstekende druivenrassen. Zij zorgen daarvoor door met respect voor het land en de omgeving biologisch te werken. Bogle Vineyards; Family Owned, Sustainably Driven!
Bij Bogle Vineyards wordt biologisch gewerkt. Bogle is gecertificeerd door verschillende instanties zoals het California Certified Sustainable Winegrowing, Lodi Rules Certified Green Certificate en de “Sacramento Area Sustainable Business” Certificate.
In 2019 is Bogle Vineyards door Wine Enthusiast uitgeroepen tot American Winery of the year!
American Winery of the Year 2019

2018 Bogle Vineyard Chardonnay

Sinds het einde van de jaren ’60 van de vorige eeuw verbouwt Bogle druiven in het Californische wijngebied Clarksburg en later ook Lodi. Een deel van deze Chardonnay vergist in nieuwe eikenhouten vaten; een deel rijpt ‘ sur lie’ en een deel vergist malolactisch. Al met al een (betaalbaar) schoolvoorbeeld van Californische Chardonnay. In het glas is de wijn goudgeel met dikke tranen. De Bogle Chardonnay heeft de typische appel- en peer smaken en daarnaast proef je ook vanille door de houtopvoeding. De op hout gerijpte wijn is mooi vol en romig en heeft een heerlijke lange afdronk. ...verder lezen…

Ter introductie voor slechts € 15,75 per fles!

2016/7 Bogle Vineyard Zinfandel Old Vines

De Zinfandel druiven zijn afkomstig van de wijngaarden in Lodi en Amador County. De wijngaarden zijn gemiddeld tussen de 60 – 80 jaar oud vandaar de benaming Old Vines. De Zinfandel druiven hebben 12 maanden gerijpt op tweedejaars Amerikaans eiken. De Bogle Old Vine Zinfandel is sappig met zoet rijp fruit en een karaktervolle textuur met harmonieuze tannines en een mooie lange kruidige afdronk. In het glas heeft de Zinfandel een intense robijnkleur met stevige tranen, een opvallend kruidige neus met zwarte pruimen en vlezig gerookte ondertoon. De Bogle Zinfandel is een krachtige wijn met complexe aroma’s van granaatappel, paprika en anijs.
 …verder lezen…

Ter introductie voor slechts € 16,50 per fles!

2017 Bogle Vineyard Essential Red

De Bogle Essential Red is een aantrekkelijke blend van Old Vine Zinfandel, Syrah, Cabernet Sauvignon en Petite Sirah. Tezamen maakt dit een heerlijke wijn! De Essential Red rijpt in Amerikaans eiken vaten gedurende 12 maanden. De Bogle Essential Red is mondvullend met rijp rood fruit, zoete kersen, specerijen en vanille . De wijn is sappig met fijne zuren en zijdezacht met een zachte fruitige afdronk. Heerlijk bij de barbecue of gebraad van rood vlees of kalfsschenkel, ook gegrilde kangoeroe en bloedworst passen super……verder lezen…

Ter introductie voor slechts € 16,50 per fles!

Kom langs!

Overtuig jezelf van de klasse van de Begude én de Bogle wijnen en kom gezellig langs. We zien je graag in De Bilt aan de Looydijk 113, naast de Blokker. Kijk ook op de website www.qvignes.nl.

Hartelijke groet,

Team Q-Vignes Wijnimport