Nieuwsbrief

Beste wijnvrienden,
In het tweede deel van januari bio-maand hebben we een bijzondere (muzikale!) wijn in de aanbieding. Lees snel verder…

Tenuta Il Palagio

Meer dan 14 jaar geleden kochten Gordon Sumner (Sting) en zijn vrouw Trudie Styler een fantastisch domein in het Chianti DOCG gebied van Toscane, met hierop een 16e eeuwse “Palazzo”. Trudie en Sting stippelde een ecologische strategie uit voor de land- en wijnbouw, hierbij geholpen door de zeer bekende wijnmaker Paolo Caciorgna. Deze Tenuta Il Palagio maakt nu al enkele jaren fantastische wijnen waaronder de Super Tuscan en tevens zijn topwijn Sister Moon, Casino delle Vie en een heerlijke Chianti “When we dance”. Sinds 2014 is hier ook de heerlijke “Message in a bottle” bijgekomen! De twee Super Tuscans zijn door diverse wereld-wijnkenners (Winespectator, Robert Parker, James Suckling) uitstekend beoordeeld, respectievelijk 96 en 90 punten. Dat zegt genoeg! Mocht u zichzelf en/of uw vrienden eens willen verwennen!
Deze week hebben we de elegante Chianti Classico ‘When We Dance’ in de aanbieding.
Interview met Sting.
When we Dance – Chianti Classico DOCG 2018
Een prachtige wijn in een prachtige fles. Deze wijn van Sting is een top blend van Sangiovese, Canaiolo en Colorino. Een elegante Chianti met een hint van kers, cederhout, sap, versmolten tannines en zuren. Mooie afdronk. Fris kersenfruit. Een wijn die nu al heel lekker is en de komende jaren zeker nog mooier wordt. Opgevoed gedurende 6 maanden in roestvrij stalen tanks om zo het fruit te optimaliseren, korte houtrijping en 3 maanden rust in fles. Heerlijk bij de pasta Bolognese, lamskoteletjes, klein wild of bij een stukje kaas later op de avond.

When we Dance van € 13,00 voor slecht € 11,50 per fles bij een doos van 6!

Viento Aliseo – Viognier 2018, DO la Mancha, Spanje
De Viognier heeft een heldere goudgele kleur. De geur is rijk en aromatisch met een herkenbare bloemigheid en veel citrusfruit. De smaak is stevig en vol, met veel fruit van onder andere grapefruit, perzik en witte bloemen. Een wijn met een mooie zuurgraad, veel frisheid en een lekkere, lange afdronk. Doordrinkbaar en vooral erg lekker!

Nu voor € 7,50 per fles bij 6 flessen!

Viento Aliseo – Tempranillo/PV 2017, DO la Mancha, Spanje 
60% Catarratto and 40% Pinot Grigio, allen handgeplukt. Een volfrisse blend van deze twee Italiaanse druiven die je De wijn is een blend van 70% Tempranillo en 30% Petit Verdot (een laat rijpend druivenras, dat in de warme zomers van La Mancha uitstekend rijpt). De wijn heeft een donkerode/paarse kleur met in de geur een aantrekkelijke bouquet van kersen en bessenfruit. De wijn is vol en stevig en heeft een zeer fraaie structuur. In de smaak veel kersenfruit en een hintje chocolade. De afdronk is evenwichtig, krachtig en houdt lekker lang aan. De wijn combineert goed met alle pasta’s, rood vlees en hardere kazen.

Nu voor € 7,50 per fles bij 6 flessen!

Kom gezellig langs aan de Looydijk 113 in De Bilt en overtuig jezelf van de smaak van onze wijnen. Op onze proeftafel staan altijd wat lekkere wijnen open om te proeven. Kijk ook op onze website www.qvignes.nl.
Hartelijke groet,

Team Q-Vignes Wijnimport