Beste Wijnvrienden,

Zaterdag aanstaande, 16 juni is het weer…. Vaderdag! De aangewezen dag om vaders maar ook opa’s, stief- en schoonvaders te verwennen met een lekker en leuk cadeau. Vergeet het niet want de vaders van Nederland verwachten wel een beetje dat ze in het zonnetje worden gezet. Q-Vignes gaat je daar natuurlijk bij helpen, want bij ons vind je de lekkerste flessen wijn voor elke vader!

Een kleine greep;

Domaine Fond Croze – ‘Rasteau’ AOC 2016, Rhône Frankrijk; € 14,95
‘Hoogste’ cuvée van Fond Croze, bestaande uit 80% Grenache, 10% Syrah en 10% Mourvèdre, opgevoed gedurende 14 maanden op barriques van 500 liter. Donkerrood en paarse kleur. Geuren van kruiden, peper, kreupelhout en vanille. Wijn met een zeer goede zuurgraad, aanwezige tannines en veel zwart fruit. Warm maar ook fris. Een zeer goed gestructureerde wijn. Complex, met een lange, fijne afdronk. Voor alle papa’s die van een stoer glas houden!

Azienda Agricola Russolo – ‘Refosco’ IGT 2015 Friuli Italië; € 13,50
Refosco is een wat ondergewaardeerde druif. Maar als je er, zoals bij Russolo, aandacht aan besteedt, krijg je echte pareltjes van wijnen. Onbekend wordt bij Q-Vignes in ieder geval steeds meer bemind! Refosco geeft stevige, maar bij Russolo ook levendige en soepele wijn. Met kruidigheid doordrenkt, fijn fruit en subtiel houtgebruik. Een ontdekking die vraag om een breder publiek! Voor alle papa’s die wel iets nieuws durven proberen!

Xavier Clua – ‘Il Lusio’ Tinto, DO 2017 Terra Alta, Spanje; € 15,00
Schitterende blend van 2 Garnacha Negra variëteiten, dé signatuurdruif  Xavier Clua. Prachtig donkerrood met heldere glans. Complex, krachtig en elegant. Opvoeding van 12 maanden op grote foeders van 5.000 liter. Een expressieve neus van rood fruit met pittige tonen. Mondvullend met veel rood en zwart fruit met stevige kruidigheid. Rijpe tannine die nog verder afgerond wordt in de fles. Prachtige én krachtige Garnacha en een echt visitekaartje van Xavier Clua. Voor alle papa’s die van stevig én elegant houden!

Contra Soarda – Vespaiolo, DOC 2018, Breganza, Italië; € 13,65
Bleekgeel en helder. Zodra je de wijn ruikt weet je dat je iets bijzonders in je glas hebt. Enkele steekwoorden; peer, citrus, bloemenhoning, vuursteen. In de volle smaakaanzet domineren de rijpe fruitaroma’s maar al snel ontwikkeld de smaak zich, onder invloed van de fijne zuren, naar een frisse en minerale afdronk. Dit geeft de wijn zijn delicate karakter. Verfijnde en toch ook krachtige witte wijn! Voor alle papa’s die van fris en vol houden!

Birgit Eichinger – Roter Veltliner ‘Stangl’, Kamptal DAC 2018, Oostenrijk; 16,50
Roter Veltliner is een witte druif en niet eens genetisch verwant aan de Grüner. Verwarrend maar zeer smaakvol. Een kleine fruitmand in je glas! Neem even de tijd en schenk de wijn niet te koud. Peren, appels, kruisbessen en een beetje mango. Daarbij een fris bouquet garni – intense en diverse aroma’s dus! In de mond sappig met een glasheldere smaak. Eindeloos plezier en dan heb je toch weer zin in een volgend glas! Eens te meer het bewijs hoe goed Roter Veltliner kan zijn. Vergeet Chablis en neem deze wijn met oesters! Voor alle papa’s die iets willen drinken wat ze waarschijnlijk nog nooit hebben gedronken!

Kom langs in de winkels in De Bilt en Utrecht en laat je adviseren, want daar lopen ook papa’s genoeg… 😄!

Fijne Vaderdag!

Hartelijke groet,

Team Q-Vignes Wijnimport