Spectaculaire 5+1 actie op wijnen van Viento Aliseo. Alleen via de webshop te bestellen.

Deze speciale webshop actie geldt tot en met woensdag 28 februari. Wees er snel bij.


Bij bestelling van 2 dozen of meer geen verzendkosten!

Normaal €8,25 per fles, nu bij 5+1 voor slechts €6,88 per fles!


Dominio de Punctum, La Mancha, Spanje (biodynamisch)

“Organisch” wil voor Dominio de Punctum zeggen: absoluut zonder chemicaliën. Biodynamisch werken houdt in dat je de wijngaard beschouwt als een groot, samenwerkend ecosysteem. Het zijn niet alléén druivenstokken, die in de wijngaard leven, maar ook insecten, vogels, andere planten en, in de grond, micro-organismen. Die dragen allemaal bij aan het welzijn van de wijngaard, en dus aan de kwaliteit van de wijn!

Viento Aliseo – Viognier, D.O. La Mancha 2016

De Viognier heeft een heldere goudgele kleur. De geur is rijk en aromatisch met een herkenbare bloemigheid en veel citrusfruit. De smaak is stevig en vol, met veel fruit van onder andere grapefruit, perzik en witte bloemen. Een wijn met een mooie zuurgraad, veel frisheid en een lekkere, lange afdronk. Doordrinkbaar en vooral erg lekker!

Viente Aliseo – Tempranillo en Petit Verdot, D.O. La Mancha 2016

De wijn is een blend van 70% Tempranillo en 30% Petit Verdot (een laat rijpend druivenras, dat in de warme zomers van La Mancha uitstekend rijpt). De wijn heeft een donkerode/paarse kleur met in de geur een aantrekkelijke bouquet van kersen en bessenfruit. De wijn is vol en stevig en heeft een zeer fraaie structuur. In de smaak veel kersenfruit en een hintje chocolade. De afdronk is evenwichtig, krachtig en houdt lekker lang aan. De wijn combineert goed met alle pasta’s, rood vlees en hardere kazen.

Wijnproeven en Meer Genieten

Dinsdag 13 maart

Wijnproeven
Processed with MOLDIV

Wil je je eigen smaak beter leren kennen en verder ontwikkelen? Wil je in een restaurant niet volledig overgeleverd zijn aan (de nukken van) de ober/sommelier? Q-Vignes organiseert in samenwerking met Chamboné Wijnstijl… net even anders… een interactieve proeverij/masterclass ‘wijnproeven en omschrijven van wijn’. Angelique Chamboné, Vinoloog, neemt je mee in de wereld van wijn. Op interactieve wijze leer je aan de hand van acht niet alledaagse wijnen van Q-Vignes stapsgewijs je eigen smaak ontdekken en beschrijven. Met verschillende proefjes worden alle zintuigen…net even ander… op scherp gezet. Uiteraard begeleidt door lekkere kazen en charcuterie. Na afloop is er de gelegenheid de geproefde wijnen met eenmalige korting te kopen.

Wijnproeven en Meer Genieten

Dinsdag 13 maart 2018
Vanaf 19.30 uur
Q-Vignes Wijnimport aan het Willem van Noortplein

Kosten; normaal € 37,50 p.p. Nu voor de eerste keer slechts € 32,50 p.p.!

Interesse? Schrijf je eenvoudig in op winkel@qvignes. Wij sturen je dan een bevestiging. Het aantal deelnemers bedraagt circa 10 personen. Dus aarzel niet te lang!!

Weekaanbiedingen

Luis Duarte

Deze week in de weekaanbiedingen de wijnen van Luis Duarte. Luis Duarte is een van de meest succesvolle wijnmakers in Portugal. Bekroond met de titel van Winemaker van het jaar in 1997, 2007 en 2014, door WINE – Wine Magazine, een van de meest prestigieuze gespecialiseerde publicaties van Portugal. Geen wonder dat Luis door vele wijnhuizen vaak wordt ‘ingevlogen’ om te helpen bij het maken van wijnen. Een echte ‘flying winemaker’ dus! Na vele jaren wijnen voor andere gemaakt te hebben, heeft Luis besloten nu ook zelf wijn te gaan maken, in zijn eigen bodega en onder zijn eigen naam. Hij doet dit vanuit de wijnregio Alentejo, een groot wijngebied ten oosten van Lissabon.

Kenmerkend voor de wijnen van Luis Duarte zijn het gebruiken van met name inheemse variëteiten en het gedoseerde houtgebruikt. Hiermee ontstaan kenmerkend Portugese wijnen die vol maar ook doordrinkbaar zijn. De reeks ‘Materia’ is daar een mooi voorbeeld van. Deze en volgende week extra aantrekkelijk geprijsd en verkrijgbaar in de winkels aan de Looydijk 113 in De Bilt en aan het Willem van Noortplein 15 in Utrecht.

Kijk ook op www.qvignes om deze wijnen te bestellen en te genieten van nog veel meer lekkere en betaalbare wijnen!

Weekaanbiedingen

Materio Branco

Luis Duarte – Materio Branco 2016, VR Alentejo, Portugal

Typisch Portugese blend van Antão Vaz, Arinto en Roupeiro. Helder citroen gele kleur. Een licht fruitige neus met noties van exotische vruchten en een fijn floraal toetsje. Lekker volle en aangename smaak. De afdronk is droog maar heerlijk sappig en mild. Ideaal als aperitief wijn en als begeleider van fijne voorgerechten.

Luis Duarte – Materio Tinto 2016, VR Alentejo, Portugal

Ook bij deze wijn gebruikt Luis Duarte Portugese wijnsoorten als Aragonez, Trincadeira die hij aanvult met wat Syrah. Het resultaat is een wijn met een diepe granaatrode kleur. Aroma’s van zwarte bessen, aangevuld met complexere aroma’s van kruiden en munt. Mooi gestructureerd en evenwichtig geheel. Lekker lange en smakelijke afdronk. Nu heerlijk en zeker nog 2 jaar houdbaar. Ideale begeleider van Portugese stoofschotels en andere licht gekruide hoofdgerechten.

Beide Materia wijnen nu van €7,75 voor slechts €6,75 per fles bij een doos van 6!

 

Masseria Li Levi – Contrade Negroamaro, IGT Salento 2015

Een van de grote successen van de overzichtsproeverij van eind vorig jaar! De naam Negroamaro valt eenvoudig te verklaren, negro betekent donker en amaro bitter. Alle wijnen die op basis van de Negroamaro druif worden gemaakt hebben namelijk een diepe en donkere, bijna zwarte kleur en in de afdronk een fijne bittere smaak. Perfecte winter BBQ-wijn! Slank, pittig, rood en zwart fruit, het zonnetje verschijnt en de bitterheid verdwijnt. Nu genieten bij al het lekkers van de grill!.

Contrade Negroamaro nu voor de extra aantrekkelijke prijs van € 7,50 per fles bij een doos van 6!

Kom genieten van deze heerlijke wijnen. Proef ze op je gemak, want ze staan allemaal open in De Bilt aan de Looydijk 113 en nu ook in Utrecht aan het Willem van Noortplein 15! Kijk op de site www.qvignes.nl voor actuele openingstijden van beide winkels en natuurlijk ook om de wijnen makkelijk, veilig en snel te bestellen!