Terras Gauda proeven in de winkels van Q-Vignes!

Zaterdag a.s. 10 maart is het extra feest in de winkels van Q-Vignes Wijnimport. We hebben dan speciale aandacht voor de wonderschone wijnen van het wijnhuis Terras Gauda en speciaal voor die gelegenheid is Raquel Martinez van Terras Gauda in de winkels aanwezig om tekst en uitleg bij de wijnen te geven. Leuk, leerzaam en lekker dus. Laat de kans om meer van deze bijzondere wijnen te leren en te proeven niet liggen en kom gezellig langs!

Zaterdag 10 maart
Q-Vignes De Bilt; 11.00 – 14.30 uur
Q-Vignes Utrecht; 15.00 – 18.00 uur

Terras Gauda

Terras Gauda is een van de toonaangevende wijnhuizen van Spanje, gelegen in O Rosal, een subregio van Rias Baixas (Galicië). Een prachtige streek net boven Portugal. Hier geen dorre, woestijnachtige landschappen maar smaragdgroene, zachtglooiende heuvels die eerder aan Ierland dan aan Spanje doen denken. Het relatief koele klimaat met veel neerslag zorgt, in combinatie met bodems van graniet en lijsteen, voor veel mineraliteit en een goede zuurgraad. De druif Albariño vormt samen met lokale variëteiten als Loureiro de basis voor de topwijn O Rosal Blanco. Daarnaast maken ze twee wijnen van 100% Albariño, de Abadia de San Campio en de Piedra del Mar.

Terras Gauda – O Rosal Blanco 2016

Het vlaggenschip van Terras Gauda is een blend van Albariño en Loureiro. Alle druiven worden handgeplukt en apart gevinifieerd. In de neus wordt je getrakteerd op een explosie aan fruitaroma’s van verse druiven tot aan appelcompote, van rijpe perzik tot aan subtiele witte bloemen. In de smaak zet de typische combinatie van druivenrassen zich voort. Verrukkelijke appel en peersmaken, frisheid, prachtige zuren en een tikje zalvend. Klassieke stijl, geheel in lijn met de O Rosal traditie. Combineert fantastisch met alles uit de zee, salades, witvlees en Galicische kazen als San Simon da Costa.

Meerdere malen is de wijn hoog onderscheiden. Een Engelse wijncriticus heeft ooit geschreven “… probably the best white Wine in Spain” en de bekende Nederlandse wijnschrijver Harald Hamersma waardeert de wijn met een dikke 9. “Mensen, dit is Albariño op zijn best. Die zuren! Die zuren!”.

Speciaal voor dit weekend kost de Terras Gauda – O Rosal Blanco geen € 19,95 maar slechts € 18,45!

Terras Gauda – Abadia de San Campio Albariño 2016

Intense, kristalheldere citroengele kleur. Complexe en verleidelijke aroma’s van citrusvrucht als mandarijn en grapefruit, ananas ondersteund door balsamieke accenten. Zachte, frisse en sappige aanzet, met een fantastisch evenwicht tussen fruit en ragfijne zuren. Een heerlijk begin van de lente!
<4>Speciaal voor dit weekend kost de Abadia de San Campio slechts € 15,45 en de Piedra del Mar slechts € 9,50!

Naast de witte wijnen uit de Rias Baixas, is Terras Gauda ook eigenaar van Bodega Pittacum uit Bierzo. De wijnen zijn allen rood. Ook deze worden van harte aangeprezen door Raquel Martinez en hebben wij speciaal voor dit weekend extra aantrekkelijk geprijsd!

Dat wij samen een winkel delen levert u korting op!

We delen een winkel met Muziek Staffhorst Vinyl omdat wij denken dat samen genieten van muziek en lekkere wijn prettig is. Het team van platenmakkers hiernaast staat garant voor deskundig advies en passie voor muziek. Elke vrijdag organiseert Muziek Staffhorst Vinyl Live muziek in de winkel. Profiteer van onze samenwerking!

10% korting op uw aankoop bij het tonen van een kassabon van Muziek Staffhorst Vinyl van die dag.

En natuurlijk krijgt u bij Muziek Staffhorst Vinyl 10% korting op vertoon van onze kassabon.

Geldt niet voor aanbiedingen.


Spectaculaire 5+1 actie op wijnen van Viento Aliseo.

In de webshop bij bestelling van 2 dozen of meer geen verzendkosten!

Normaal €8,25 per fles, nu bij 5+1 voor slechts €6,88 per fles!


Dominio de Punctum, La Mancha, Spanje (biodynamisch)

“Organisch” wil voor Dominio de Punctum zeggen: absoluut zonder chemicaliën. Biodynamisch werken houdt in dat je de wijngaard beschouwt als een groot, samenwerkend ecosysteem. Het zijn niet alléén druivenstokken, die in de wijngaard leven, maar ook insecten, vogels, andere planten en, in de grond, micro-organismen. Die dragen allemaal bij aan het welzijn van de wijngaard, en dus aan de kwaliteit van de wijn!

Viento Aliseo – Viognier, D.O. La Mancha 2016

De Viognier heeft een heldere goudgele kleur. De geur is rijk en aromatisch met een herkenbare bloemigheid en veel citrusfruit. De smaak is stevig en vol, met veel fruit van onder andere grapefruit, perzik en witte bloemen. Een wijn met een mooie zuurgraad, veel frisheid en een lekkere, lange afdronk. Doordrinkbaar en vooral erg lekker!

Viente Aliseo – Tempranillo en Petit Verdot, D.O. La Mancha 2016

De wijn is een blend van 70% Tempranillo en 30% Petit Verdot (een laat rijpend druivenras, dat in de warme zomers van La Mancha uitstekend rijpt). De wijn heeft een donkerode/paarse kleur met in de geur een aantrekkelijke bouquet van kersen en bessenfruit. De wijn is vol en stevig en heeft een zeer fraaie structuur. In de smaak veel kersenfruit en een hintje chocolade. De afdronk is evenwichtig, krachtig en houdt lekker lang aan. De wijn combineert goed met alle pasta’s, rood vlees en hardere kazen.

Wijnproeven en Meer Genieten

Dinsdag 20 maart

Wijnproeven

Wil je je eigen smaak beter leren kennen en verder ontwikkelen? Wil je in een restaurant niet volledig overgeleverd zijn aan (de nukken van) de ober/sommelier? Q-Vignes organiseert in samenwerking met Chamboné Wijnstijl… net even anders… een interactieve proeverij/masterclass ‘wijnproeven en omschrijven van wijn’. Angelique Chamboné, Vinoloog, neemt je mee in de wereld van wijn. Op interactieve wijze leer je aan de hand van acht niet alledaagse wijnen van Q-Vignes stapsgewijs je eigen smaak ontdekken en beschrijven. Met verschillende proefjes worden alle zintuigen…net even ander… op scherp gezet. Uiteraard begeleidt door lekkere kazen en charcuterie. Na afloop is er de gelegenheid de geproefde wijnen met eenmalige korting te kopen.

Wijnproeven en Meer Genieten

Dinsdag 20 maart 2018
Vanaf 19.30 uur
Q-Vignes Wijnimport aan het Willem van Noortplein

Kosten; normaal € 37,50 p.p. Nu voor de eerste keer slechts € 32,50 p.p.!

Interesse? Schrijf je eenvoudig in op winkel@qvignes. Wij sturen je dan een bevestiging. Het aantal deelnemers bedraagt circa 10 personen. Dus aarzel niet te lang!!