Nieuwe proeverij Portugal en lekkere weekaanbiedingen!

“Portugal is méér dan alleen maar Port!”


“Wijnproeverij met authentieke Portugese druivenrassen uit verschillende Portugese wijnstreken”

Donderdag 12 oktober 2018
19.30 – 22.00 uur
Max 10 personen!

Q-Vignes organiseert in samenwerking met Chamboné Wijnstijl…nét even anders… een begeleide proeverij. Angélique Chamboné, Register Vinoloog, neemt je deze keer mee naar Portugal.
Op een wijze die…nét even anders… is proeven we samen een aantal bijzondere witte en rode Portugese wijnpareltjes waarbij Angélique je uitdaagt om al je zintuigen te gebruiken.
Uiteraard serveren we ook een aantal begeleidende Portugese hapjes. Na afloop is er de gelegenheid de geproefde wijnen met eenmalige korting te kopen.

Kosten: deze speciale, geheel verzorgde avond kost slechts € 22,50 p.p.!

Doe je mee?

Schrijf je eenvoudig in op winkel@qvignes. Wij sturen je dan een bevestiging.
Q-Vignes Wijnimport
Willem van Noortplein 15, Utrecht

Bij voldoende aanmeldingen herhalen we deze avond een week later op donderdag 18 oktober.
Let op, dit is op de andere locatie:
Q-Vignes Wijnimport
Looydijk 113, De Bilt

Weekaanbiedingen

Valle Reale – Abruzzo (BIO)

Prachtig gelegen tegen de uitlopers van de Apennijnen op een hoogte die kan variëren van 150 tot 450 meter boven de zeespiegel ligt Valle Reale. Deze unieke ligging levert een heel andere stijl Abruzzen wijnen op dan we gewend zijn. De meeste wijnen komen uit de warme kuststreek van een rijke bodem, dit levert vaak (over)rijpe wijnen op. De hoge ligging van Valle Reale in combinatie met een zeer stenige, zandrijke bodem geven daarentegen frisse, fruitrijke en mineralige wijnen. De wijngaarden liggen midden in een Nationaal park waar wolven en beren nog in het wild voorkomen. Het is dan ook vanzelfsprekend dat Valle Reale uitsluitend biologisch werkt.

Lupi Reali – Pecorino DOC 2017

100% Pecorino, biologische wijnbouw. De Pecorino druiven verkrijgen hun rijpheid door de hete zon gedurende de dag en hun aromatische kracht door de verkoeling in de nacht. Het resultaat is een volle, zachte wijn met frisheid en mineraliteit. Rijke geuren en smaken van mango, papaya en wat honing. Sappig, rond, fruitig, omlijst door een lekker bittertje. Dat wordt genieten op het terras/tuin of bij groene salades en bij asperges met zalm!

Lupi Reali – Montepulciano DOC 2016

100% Montepulciano druiven. Biologische wijn (Organic), daarnaast ook ‘Vegan Friendly’. Het sap wordt vergist met behulp van de natuurlijk aanwezige gisten. Vergisting vindt plaats op RVS cuves. De wijn verblijft daarna meer dan een jaar op zijn ‘lie’. De wijn geurt naar klein bosfruit, bramen en wilde aardbeien en heeft een krachtige, ronde smaak met prachtige, expressieve zuren. Heerlijk bij gegrild vlees en lamsstoof.

Nu beide Lupi Reali wijnen van € 8,80 voor slecht € 7,75 per fles bij aankoop van 6 flessen!

Rosa del Golfo, Primitivo ‘Bel Noce’, IGT 2016

De Primitivo druif is een antiek ras, genetisch gelijk aan de Californische Zinfandel en de Kroatische Crljenac. Medium robijnrood van kleur met paarse weerschijn. Haast zoetig rond rood fruit, bes en kers met veel sap en fijne kruidigheid met zelfs iets van kruidkoek. Zachte elegante fruitaanzet, harmonieus, vol en rond, iets stoer zonder streng te zijn. Heerlijk bij pasta’s als ‘Orecchiette’ (oortjespasta) en ‘Capunti’ met een vleessaus.

Nu van € 8,95 per fles voor slechts € 8,00 per fles bij een doos van 6!