Weekaanbiedingen

Beste wijnvrienden,
Het nieuwe jaar staat bol van nieuwe, lekkere en aparte wijnen. Zo ook deze week. Twee nieuwe Portugezen (wit en rood) en een heerlijk volle Italiaanse witte wijn. Lees snel verder…

Weekaanbiedingen

Briziarelli – Dunarobba – Bianco Umbria IGT 2017
Heerlijke zachte witte wijn gemaakt van Viognier (70%) en Chardonnay (30%). Rijping vindt plaats voor Viognier in Frans eiken vaten, vervolgens enkele maanden in roestvrij stalen tanks en na het bottelen rust op de fles voor 2 maanden. Lichte strogele kleur, in de neus banaan, meloen en bloemen. Veel smaak van geel en citrusfruit, lichte minerale ondertoon, met lekker vanille randje van de houtrijping.  Volle, droog-fruitige afdronk. Topwijn, betaalbaar genieten op hoog niveau! Heerlijk bij rijkelijke en hartige gerechten.

Ter kennismaking van € 11,95 voor slechts € 9,50!

Quinta da Bacalhôa – Península de Setúbal

In het pittoreske plaatsje Vila Nogueira de Azeitão op het schiereiland Setúbal staat het prachtige landhuis van wijnhuis Bacalhôa, genaamd Palácio e Quinta da Bacalhôa. Het wijnhuis is een enorm populaire bestemming voor wijntoeristen in de regio. De wijnen zijn populair vanwege de combinatie van zowel inheemse als internationale druivenrassen
Bacalhôa Catarina Branco 2018
Blend van typerende Portugese druivenrassen als Arinto, Chardonnay, Fernão Pires. Fernão Pires en Arinto worden vergist in RVS tanks. Chardonnay vergist deels op RVS, deels op nieuw Frans eikenhout. Dat deel ondergaat ook een houtrijping van vijf maanden met regelmatige batonnage; het rond roeren van de gistcellen in de wijn om de wijn zachter te maken en meer complexiteit te geven. In de neus veel fruit als perzik, ananas en subtiele tonen van toast en hout. Deze geuren zetten door in de smaak, aangevuld met mineraliteit en bloemige tonen. Heerlijk bij kazen uit de Azeitão-regio. Ook heerlijk bij kabeljauw. “Needless to say, this is a super value.” – Robert Parker’s Wine Advocate.
Bacalhôa Catarina Tinto 2015
Fijne blend van inheemse druiven van Alicante Bouschet en Castelão. De druiven worden apart gevinifieerd met traditionele vergisting. De helft van de wijn rijpt in vaten van Frans eikenhout voor in ieder geval 6 maanden. In de geur donder fruit van bessen met kruidige tonen. In de smaak is de wijn kruidig, met spicy eiken, zwarte en rode bessen. De Catarina Tinto gaat zeer goed bij een robuust stoofgerecht bijvoorbeeld konijn. Eervolle vermelding – Koopgids 100 beste wijnen van 2019, Perswijn.

Beide Catarina’s ter kennismaking van € 10,70 voor slechts € 8,95!

Kom zeker even langs op de Looydijk in De Bilt en geniet van deze nieuwe wijnen. Verrassend en lekker!
Hartelijke groet,

Team Q-Vignes Wijnimport