Q-Vignes Online wijnshop – Meer dan wijn

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
product
Filter by Categories
Nieuws

 

Resultaat 1–80 van de 172 resultaten wordt getoond

  • Birgit Eichinger – Riesling ‘Zöbinger Heiligenstein’ 1e Lage, Kamptal DAC 2018

    Na de oogst worden de druiven gedurende 15 uur gefermenteerd in hun eigen sap.Tijdens de vergisting die ongeveer 5 weken duurt, wordt een heerlijk zachte kooldioxide gevormd en wordt de gewenste resterende zoetheid behouden. Hierna rijpt de wijn nog minimaal 6 maanden op zijn volle gisten. Koele tonen, extreme expressie van perziken uit de wijngaard; machtige fruit-zoetheid explodeert in de mond. Een karakteristieke Riesling, immense druk, krachtige bouw, romig, zeer gebundeld; de mineraliteit is duidelijk aanwezig. fantastische zuren. Eindeloze afdronk, een echte ‘Heiligenstein’. Uitstekende tafelbegeleider voor bijvoorbeeld meerval in een groentebed.

    29,25
  • Olifantsberg Family Vineyards, Chenin Blanc ‘Lark’ 2017

    Beste Chenin Blanc van Olifantsberg! De druiven worden met een hele tros geperst om een elegante extractie te garanderen. Natuurlijke fermentatie in 500 liter Franse (10% nieuwe) en Hongaarse (10% nieuwe) eiken vaten. Een deel van de wijn werd ook gefermenteerd in een Franse fouder (groot vat). De wijn rijpt daarna 10 maanden op haar eigen droesem, wat bijdraagt aan de rijkdom en textuur van de wijn.

    De smaak is vol, sappig en met rijp fruit. Honing en een lekker fijn nootachtig bittertje op eind. Nu op dronk, blijft zeker lekker tot 2023. Lekker bij vrijwel alles uit de zee, viskoekjes, Thais, parelhoen, pittige vega gerechten.

    13,95
  • Sale

    Briziarelli – Dunaronna Bianco, Umbria IGT 2017

    Heerlijke zachte witte wijn gemaakt van Viognier (70%) en Chardonnay (30%). Rijping vindt plaats voor Viognier in Frans eiken vaten, vervolgens enkele maanden in roestvrij stalen tanks en na het bottelen rust op de fles voor 2 maanden. Lichte strogele kleur, in de neus banaan, meloen en bloemen. Veel smaak van geel en citrusfruit, lichte minerale ondertoon, met lekker vanille randje van de houtrijping. Volle, droog-fruitige afdronk. Topwijn, betaalbaar genieten op hoog niveau! Heerlijk bij rijkelijke en hartige gerechten.

    10,95 8,95
  • Sale

    Tarapaca – Chardonnay Reserva 2018

    Deze Reserva Chardonnay wordt gelagerd op eiken houten vaten en dat maakt hem voller en steviger in de smaak. De druiven komen uit Casablanca, een koeler gebied. Voor de wijnmaker is het erg belangrijk om een mooie balans te vinden tussen de frisse en fruittonen en de rijpings tonen van de houten vaten. In de geur heeft deze Tarapaca Chardonnay Reserva indrukken van mango, ananas en honing. De smaak is voortreffelijk, vol en romig met de juiste dosis hout lagering, mooie nuances van abrikozen, perziken, mango en vanille en eiken hout.

    10,50 9,00
  • Sale

    Tarapaca – Cabernet Sauvignon-Syrah Reserva 2018

    Verleidelijke blend van twee wereldse druiven. De Cabernet druif geeft robuuste, stevige wijnen met daarin iets van cassis tonen. De Syrah geeft extra frisheid van rijpe kers. Ze word op roestvrijstalen vaten vergist en vervolgens gerijpt op kleine franse houten vaten waardoor de wijn extra verleidelijke aroma’s meekrijgt. Donkere rood-paarse kleur en aroma’s van rijp cassis fruit met kruidige tonen als leer, vanille en chocola. In de smaak vooral heel intens met rijpe tannines en sappige fruittonen van o.a. bessen en aardbeien.

    10,50 9,00
  • Pardo Tolosa – Red ‘La Sima’ Tempranillo 2018

    100% Tempranillo, de wijn is genoemd naar de plek waar de wijngaard ligt (la Sima). De wijngaarden van dit wijnhuis liggen op 700 meter boven zeeniveau, waardoor ze voldoende kunnen afkoelen en de duiven aan sappigheid en fraîcheur winnen. Proeven we dat ook in het glas?

    Jeugdig violette kleur. In de geur kersen, frambozen en groene thee. Qua smaak idem: pakken vers geplukt rood fruit met een fijne cederkruidige background, voor het overige vooral gekenmerkt door sappig rijpe griottes, zwarte/rode aalbessen en maraschinokersen. Fraaie fraîcheur en een beheerste alcoholgreep. Koel serveren op maximaal 14 ̊C.

    8,45
  • Fuente Victoria – Sulayr, Vino de la Tierra Laujar 2018

    Nummer 1 in De Wijngids 2020! Sulayr is de naam die de Moren aan de Sierra Nevada hebben gegeven en betekent letterlijk ‘bergen van de zon’.

    De Sulayr is een unieke blend, gemaakt van macabeo, viognier en de autochtone druivenrassen jaen blanca en vijiriega. Frisse, zachte, lichte witte wijn van typisch Spaanse druiven. Aroma’s van appel, citrusfruit zoals grapefruit, peer, perzik, marsepein. Ietwat vettige smaak (sobre lias, op de gisten), fijne zuren en impressies van citrus, perzik en kruiden als anijs. Alom geprezen gastronomische wijn ‘van een ander niveau dan de reguliere wijnen’ met diepgang en veel karakter die een frisse sensatie in de mond achterlaat en met een elegante afdronk.

    11,50
  • Olifantsberg Family Vineyards, Chenin Blanc 2017

    Deze witte wijn van Olifantsberg is een geweldige zuivere 100% Chenin Blanc. De Chenin blanc van Olifantsberg heeft een lichtgele kleur met een zweem van groen. De Chenin Blanc heeft een heerlijk frisse neus van limoen, grapefruit en mango. In de mond heeft deze witte wijn van Olifantsberg een heerlijk sappige frisdroge smaak van citrusfruit. De wijn is medium bodied en is prima op dronk maar kan ook gerust nog een paar jaartjes in kelder en zal met enige veroudering nog fraaier worden. Wat ons betreft een van de mooiste Chenin Blancs in de prijsklasse en onvergelijkbaar met de massa geproduceerde Chenin’s.
    Perswijn: Chenin Blanc 2017, 16 pnt. Honing en perzik, rijpe appel, gele pruimen | Structuur, diepte, elegant en sappig, mooie zuren, jeugdig.

    9,45
  • Bacalhôa – Catarina Tinto 2015

    Fijne blend van inheemse druiven van Alicante Bouschet en Castelão. De druiven worden apart gevinifieerd met traditionele vergisting. De helft van de wijn rijpt in vaten van Frans eikenhout voor in ieder geval 6 maanden. In de geur donder fruit van bessen met kruidige tonen. In de smaak is de wijn kruidig, met spicy eiken, zwarte en rode bessen. De Catarina Tinto gaat zeer goed bij een robuust stoofgerecht bijvoorbeeld konijn. Eervolle vermelding – Koopgids 100 beste wijnen van 2019, Perswijn.

    9,85
  • Sale

    Bacalhôa – Catarina Branco 2018

    Blend van typerende Portugese druivenrassen als Arinto, Chardonnay, Fernão Pires. Fernão Pires en Arinto worden vergist in RVS tanks. Chardonnay vergist deels op RVS, deels op nieuw Frans eikenhout. Dat deel ondergaat ook een houtrijping van vijf maanden met regelmatige batonnage; het rond roeren van de gistcellen in de wijn om de wijn zachter te maken en meer complexiteit te geven. In de neus veel fruit als perzik, ananas en subtiele tonen van toast en hout. Deze geuren zetten door in de smaak, aangevuld met mineraliteit en bloemige tonen. Heerlijk bij kazen uit de Azeitão-regio. Ook heerlijk bij kabeljauw. “Needless to say, this is a super value.” – Robert Parker’s Wine Advocate.

    10,70 8,95
  • Briziarelli – Dunarobba bianco Umbria IGT 2017

    Heerlijke zachte witte wijn gemaakt van Viognier (70%) en Chardonnay (30%). Rijping vindt plaats voor Viognier in Frans eiken vaten, vervolgens enkele maanden in roestvrij stalen tanks en na het bottelen rust op de fles voor 2 maanden. Lichte strogele kleur, in de neus banaan, meloen en bloemen. Veel smaak van geel en citrusfruit, lichte minerale ondertoon, met lekker vanille randje van de houtrijping. Volle, droog-fruitige afdronk. Topwijn, betaalbaar genieten op hoog niveau! Heerlijk bij rijkelijke en hartige gerechten.

    9,95
  • Xavier Clua – Il.Lusio Blanca, DO 2018 Terra Alta, Spanje

    Volle witte wijn, gemaakt van 100 procent Garnatxa Blanca. Fermentatie bij een temperatuur tussen de 14-16 graden. Daarna heeft de wijn vier maanden op RVS gerust. Daarbij is regelmatig bâtonnage (het roeren van de dode gistcellen) toegepast, wat de wijn extra complexiteit geeft. Het resultaat is een volle wijn, met een fijne zuurgraad. In de geur rijp wit fruit (peer, perzik) en kruidige tonen die in de verte doen denken aan verse tijm en lavendel. In de mond is de wijn zacht, sappig en filmend.

    12,95
  • Ad Libitum – Maturana Blanca 2018, DO Rioja, Spanje

    DE WIJN IN HEEFT EEN DIEPGELE KLEUR, MET IN DE NEUS VEEL RIJP WIT FRUIT EN EEN LICHT GETOAST AROMA DOOR DE HOUTRIJPING. HET IS EEN ROMIG EN MONDVULLEND GLAS, COMPLEX DOOR VOLDOENDE ZUREN EN VOLLE TONEN VAN RIJP WIT FRUIT.

    DE MATURANA BLANCA IS HET EEN VAN DE OUDSTE DRUIVENRASSEN UIT DE RIOJA EN KOMT ALLEEN MAAR IN DIT GEBIED VOOR. DE MATURANA BLANCA IS EEN MUTATIE VAN DE MATURANA TINTO, EN STAAT EROM BEKEND OM COMPLEXE WITTE WIJNEN TE PRODUCEREN, MET EEN LICHT BITTERE AFDRONK.

    13,45
  • Ad Libitum – Maturana Tinto 2017, DO Rioja, Spanje

    MEDIUM INTENSE, BAKSTEENRODE RODE KLEUR MET EEN MOOIE FLONKERING. DE GEUR IS IN EERSTE INSTANTIE WAT GESLOTEN, MAAR NA ENIGE BELUCHTING KOMT ER EEN VERFIJND BOUQUET LOS VAN RINS FRUIT EN GEURIGE BOSGROND. IN DE MOND BEGINT DE WIJN VERRADERLIJK LICHT, MAAR ONTWIKKELT AL SNEL EEN EEN DIEP EN KRACHTIGE SMAAK, ONDERSTEUND DOOR EEN FANTASTISCHE STRUCTUUR VAN FIJNE ZUREN EN TANNINES. EEN BIJZONDERE WIJN MET BIJNA BOURGONDISCHE ELEGANTIE, ZOALS JE DAT ZELDEN VINDT IN EEN RIOJA.

    12,95
  • Mosmieri – Saperavi Premium 2015

    Drie jaar zocht Joerg Matthys naar de ideale wijngaard in Georgië. Die vond hij bij het stadje Telavi in Kachetië. Hij nam een gerenommeerde Georgische wijnmaker in dienst. Die bedankte hem met een fraai visitekaartje: Deze premium wijn van de oogst Saperavi druiven uit de zinderde zomer van 2015. Gemaakt in stalen tanks om al z’n onverbloemde fruit te tonen.

    Dat fruit is paars-blauw. Je proeft dikke rijpe bramen, zwarte bessen en de prikkelende kruidigheid van gebrande noten en laurierdrop. Deze Saperavi is boers zonder kiespijn. Ruig en warm. De tannine is nog aanwezig maar inmiddels verzacht. Laat het gegrilde rode vlees of de stoofpot maar aanrukken.

    14,00
  • Tenuta Fertuna – Droppello Bianco IGT 2018 (partnerschip with Tenuta San Guido)

    Deze strogele frisse wijn is echt sensationeel en is gemaakt van het blauwe druivenras Sangiovese (een typische Toscaanse druif). De smaak is zacht, mineraal en heeft mooie frisse zuren. Het was de uitdrukkelijke wens van Marchese Nicolo Incisa della Rocchetta (Sassicaia San Guido) om deze witte wijn van een blauwe druif te maken. In de neus wit fruit en erg intens, kortom een juweel van een wijn. Lekker bij: viverse vis- en pastagerechten, schaaldieren, maar ook heerlijk om elke dag van te genieten.

    12,55
  • Tenuta Fertuna – Pactio Rosso IGT 2016 (partnership with Tenuta San Guido)

    Deze robijnrode volle wijn, type ‘Super Toscan’, (Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Merlot) met veel rood fruit heeft hints van vanille. Is zacht en fantastisch in balans en heeft een mooie structuur. Heerlijke tannines. 4 maanden opvoeding in nieuwe Franse eiken. Lekker bij: Gegrilde en gebraden gerechten, salumi en diverse kazen. Deze wijn is voortgekomen uit een samenwerking met Marchese Nicolo Incisa della Rocchetta (Sassicaia San Guido)!

    12,45
  • Schlossgut Liebieg – Blanc de Noir 2018

    Blanc de noir is een witte wijn gemaakt van het blauwe druivenras Spätburgunder. 20% van de druiven heeft schilcontact gehad voordat ze geperst werden. De wijn heeft daardoor een lichte rosé kleur. De geur heeft iets weg van blauwe bessen. In de mond komt de wijn mondvullend, met een romig karakter en een droge finale. Een eigenzinnige wijn en bij uitstek een wijn voor aan tafel!

    12,78
  • Schlossgut Liebieg – Weissburgunder 2018

    Deze loepzuivere en delicate Weissburgunder is van zeer hoog niveau. De steile leisteenbodem zorgt voor het verfijnde karakter van deze wijn. In de geur herkennen we wit fruit, yoghurt tonen en een hint van kaneel. De wijn is opwekkend, sappig en heeft een lange nasmaak. Een heerlijke aperitiefwijn die ook aan het begin van het diner breed inzetbaar is. Wat kan Weissburgunder toch lekker zijn!

    12,78
  • Schlossgut Liebieg – Laurentiuslay Riesling 2016

    De Köwericher Laurentiuslay is een steile westhelling direct gelegen aan de oever van de Moezel met een bijzonder microklimaat. Het effect van de positie van deze wijngaard en de bodem wordt meteen duidelijk. Door de westelijke ligging zorgt de avondzon voor een volle aromatische wijn die voor Riesling relatief zacht overkomt. Laurentiuslay is een krachtige Riesling, gekenmerkt door de minerale leisteenbodem waar de wijnstokken op staan. Geurend naar tropisch fruit, bloemen en een vleugje petroleum heb je een onderscheidende “genietwijn” in handen.

    18,95
  • Schlossgut Liebieg – Vierpass Riesling 2018

    De Vierpass is afkomstig van het perceel “Klusserrath Bruderschaft”. Dit perceel bevindt zich aan het lager gelegen deel van de wijnberg en ondervindt daarmee meer invloed van de Mosel. De gemiddeld 40 jaar oude wijnstokken staan aangeplant op verweerd Leisteen. Dit zorgt voor een complexe geur, met rijp geel fruit, specerijen en fijne toets van vuursteen. In de mond is de wijn zuiver, opwekkend en mooi droog. De finale is lang met rijpe appel en een subtiel bittertje.

    12,78
  • Schlossgut Liebieg – Wolkentanz Riesling 2017

    De Wolkentanz is gemaakt van druiven van de hoger gelegen delen van diverse percelen. De wijnstokken zijn gemiddeld zo’n 30 jaar oud. De vergisting vindt spontaan plaats op roestvrijstalen tanks. De wijn is geurig met de typische geur van vers geel fruit en nat gesteente en subtiele olie achtige toets. In de mond is de wijn zuiver, opwekkend en sappig met een lange finale. De zuren worden prachtig in balans gehouden door een klein beetje restzoet. Op en top Riesling uit de Moezel!

    11,40
  • Schlossgut Liebieg – Riesling Brut

    Bernhard Kirsten staat bekend om zijn goede mousserende wijnen die op dezelfde wijze als Champagne worden gemaakt. Zo ook deze Riesling brut! Na minstens negen maanden tweede vergisting op de fles wordt de wijn afgevuld en gebotteld. Voor deze mousserende wijn worden uitsluitend de druiven van steile wijngaarden gebruikt. En dit proef je terug. In de geur en smaak is duidelijk Riesling herkenbaar, met een heerlijk aroma van rijp geel fruit en vruchtenyoghurt en een frisromige smaak.

    18,50
  • Musso – Langhe Pinot Nero, DOC 2016

    Wijnhuis Musso is sinds 1929 een vaste waarde in het alomgekende wijndorp Barbaresco. Met als buurman het alomgekende wijndomein Gaja, staat Musso garant voor een topkwaliteit in de Barbaresco wijnen. Vader Valter Musso en zoon Emanuele stralen het familiale karakter uit van dit wijnhuis en hun bescheidenheid verschuilt het professionalisme waarmee de Musso wijnen worden gemaakt. Met 80.000 flessen per jaar, waarvan 40% Barbaresco, is een wijn zoals de Langhe Pinot Nero een ware ontdekking. Met 100% Pinot Noir druif weerspiegelt deze het frisse karakter van een Bourgognewijn, met de zonnige pit uit Piëmonte. 2016 is het eerste jaar waar Musso deze wijn produceert, gekenmerkt door rode vruchten en jonge tannines. De wijn kan nog wat bewaard worden en zal zeker evalueren naar de toekomst toe. De smaak is droog, krachtig en met aangename tannines. De intense neus is kruidig met fruitige toetsen van framboos en cassis. Food pairing: pasta’s met vleessauzen, geroosterd vlees en jong gerijpte kazen.

    18,50
  • When we Dance – Chianti Classico DOCG 2018

    Een prachtige wijn in een prachtige fles. Deze wijn van Sting is een top blend van Sangiovese, Canaiolo en Colorino. Een elegante Chianti met een hint van kers, cederhout, sap, versmolten tannines en zuren. Mooie afdronk. Fris kersenfruit. Een wijn die nu al heel lekker is en de komende jaren zeker nog mooier wordt. Opgevoed gedurende 6 maanden in roestvrij stalen tanks om zo het fruit te optimaliseren, korte houtrijping en 3 maanden rust in fles. Heerlijk bij de pasta … Lees meer

    12,45
  • Domaine Vico – Clos Ventur, Cuvee 1769 Blanc 2018

    Vermentinu staat in het Middellandse Zeegebied veel aangeplant. Vooral op Corsica komt deze druif zeer goed tot zijn recht. Dit heeft te maken met de bijzondere ligging en het terroir van Corsica. Deze 100% Vermentinu komt van bodems van lei- en zandsteen. In de geur komen aroma’s terug van rijpe citroen en grapefruit, ondersteund door specerijen en minerale tonen. In de mond is de wijn levendig met fris gekonfijt citrusfruit. Een absolute topwijn met bewaarpotentieel.

    14,10
  • Domaine Vico – Clos Venturi, Cuvee 1769 Rouge 2016

    ode wijn gemaakt van Niellucciu en Sciaccarellu (beide 50%) van kalk en zandsteenbodems. De wijn heeft een heldere robijnrode kleur. De geur doet denken aan kersen, bessen, zoethoud en dierlijke ondertoon. Het is een delicate wijn waarin het fruit centraal staat met prachtige tannines die zorgen voor bewaarpotentieel. Prachtige onderscheidende wijn die een weerspiegeling is van de kwaliteit die Corsica te bieden heeft.

    14,10
  • Zagreus Mavrud Reserve (bio), Tracian Lowlands, Bulgarije

    Originele, Bulgaarse wijn, van de inheemse Mavrud. Alle druiven zijn biologisch geteeld. Geen bleek wijntje. Eerder een stevige Herfstwijn (!) met veel donker rijp fruit. Volle en krachtig, maar toch elegant. Een geurige neus van kersenconfiture, tijm, chocolade en pepermunt. Ook wat aards. Goed open, aromatisch en aantrekkelijk. Denk bij het proeven aan peper, eucalypthus en laurier. Wat honing en kruidig. Vol van body. Donker bessen- en bramenfruit. Zuidelijk zonnig. Ideale wijn voor koude herfstdagen en een uitstekende begeleideer van eend, lamsvlees, steak en hertenvlees.

    10,50
  • Viñedos y Bodegas Pablo – Menguante Garnacha 2018, DO Carinena, Spanje

    Hoe Spaans wil je het hebben? 100% Garnacha uit Carinena. Een van Spanjes best bewaarde wijngeheimen…. Donker kersenrode kleur, met paarse reflecties. Mooi fris rood fruit in de aanzet, na het walsen, opent deze wijn met nog meer fruit en fijn, subtiele kruidigheid. Sappige aanzet, soepel, medium gevuld, mooie expressie van de variëteit Garnacha, met haar typische kruidigheid. Geen krachtpatser, maar elegant en soepel, eerlijk. Een absolute aanrader bij gegrild vlees, gevarieerd buffet….

    7,25
  • Decugnano dei Barbi – Orvieto Classico, DOC 2017, Italië

    Decugnano dei Barbi is producent van kwaliteitswijnen in Umbria. Het domein is gevestigd in het hart van de Orvieto Classico, in Fossatella di Corbara, nabij de stad Orvieto. Gelegen op een heuvel op 320 meter boven de zeespiegel heeft het bedrijf alles om topkwaliteit te produceren: het microklimaat is ideaal voor de productie van wijn, met vele zonuren en een bodem die rijk is aan mergel en klei, en bovendien ook aan fossiele schelpen.

    Klasse Orvieto gemaakt van de rassen Grechetto, Procanico, Vermentino en Chardonnay. Deze typische Italiaan heeft een rijk en fris bouquet van wit fruit en een duidelijke hint van mineraligheid. Een volle, frisse smaak die mooi in balans is, met goede zuren en in de afdronk mineralen. Heel veel wijn in je glas en een ideale tafelgenoot bij pasta met garnalen en risotto met paddenstoelen!

    9,95
  • Werther Windisch Weiss 2018, Rheinhessen, Duitsland

    Originele wijn uit het heerlijke Duitse Rheinhessen. Het verhaal over kwaliteit is ook hier: oude stokken koesteren, veel tijd in de wijngaard (snoeien, lage rendementen) doorbrengen, zo min mogelijk ‘chemie’ gebruiken, zo zuiver mogelijk fruit verwerken, daar waar mogelijke spontane vergisting toepassen, vinificatie in RVS en opvoeding in ‘Grosses Holzfässer’. Zo alleen kan eigenaar en wijnmaker Jens Windisch drinkbare en zuiver wijnen maken, vol van ‘eerlijk’ fruit.

    Deze Werther Windisch Weiss 2018 is een vrolijke wijn en bestaat uit Bacchus,  Müller Thürgau en  Silvaner druiven, aangevuld met Kerner. Een heerlijke lichte wijn met een mooi ‘bloemig’ aroma en slechts 11,5 % alcohol. Aanrader voor de borrel en als elegante begeleider van lichte voorgerechten!

    8,95
  • Corette – Pinot Noir, Vin de Pays d’Oc 2018

    Helderrood van kleur met in de neus licht rood fruit, frambozen, aardbeien en aalbessen. In de smaak meteen al een heerlijk rijpe en fruitige aanzet, mild en elegant, bijna wulps en vrouwelijk. Naast de aangename frisheid worden door een subtiel mondgevoel met wat lichte kruidigheid (kaneel, komijn) en peperigheid het geheel afgerond. Fijn voorbeeld van moderne Pinot Noir!

    9,25
  • Raventos d’Alella Pansa Blanca Tina 20

    Witte wijn gemaakt van 100% Pansa Blanca van 40 tot 60 jaar oude stokken. Het perceel Tina 20 staat op fossielrijke kleinoden en ligt op het Noorden. Dit zorgt voor behoud van voldoende frisheid. De wijn is spontaan vergist op 14 graden met een gedeeltelijke malolactische vergisting. Dit geeft de wijnextra rondeur. Het resultaat is een heerlijk geurende wijn met tropisch fruit, witte bloemen en yoghurttonen. De wijn is sappig, fruitig en heeft een goede zoet-zuurbalans. Een breed inzetbare wijn die prima nog wat jaren kan rijpen.

    11,75
  • Velenosi – Rosso Piceno – DOC 2018 (Organic)

    Rosso Piceno is één van karakteristieke wijnen uit de Marken, gemaakt van een blend van montepulciano met sangiovese. De wijn is sappig, fruitig en niet te zwaar, en dat maakt hem veelzijdig en toegankelijk.

    De heldere, robijnrode wijn heeft aroma’s van rijp rood fruit, aardbeien, pruimen en een vleugje bloesem. Zacht, fris en fruitig van smaak, maar de tannines en het geconcentreerde fruit geven wijn kracht en karakter. Een sappige, uitnodigende wijn met een mooie balans tussen rijp fruit, levendige zuren en de ‘bite’ van de tannines.

    9,75
  • Famille Perrin – Luberon Rose, AOP 2018

    Helder fonkelend licht oranjeroze van kleur. In de neus aroma’s van sinaasappelschil, rode bessen en rozenblaadjes. In het smaakpalet tonen van rijpe grapefruit en vlierbessen, die worden gevolgd door een verfrissende afdronk met licht nerveuze zuren. Heerlijk als aperitief, maar zeker ook een waardige begeleider van velerlei tapas.

    9,45
  • Famille Perrin – Ventoux Rouge, AOC 2018

    Typerende Rhôneblend van Syrah, Carignan, Cinsault en Grenache. 10 maanden rijping in grote foeders en RVS. Kersenrode kleur, met in de neus aroma’s van klein rood en zwart fruit. De smaak is vol, puur en sappig, met veel zwart fruit en typische Rhône kruidigheid. De afdronk is schoon, fris en aanhoudend. Medium bodied wijn die het uitstekend doet bij voorgerechten, pasta’s en lamskoteletten.

    9,45
  • Famille Perrin – Luberon Blanc, AOC 2018

    Bourboulenc, Grenache Blanc, Marsanne en Trebbiano. Licht strogeel van kleur. In de neus aroma’s van citrusfruit, peer, venkel en witte bloemen. In de smaak citrusfruit, geel steenfruit en een vleugje vanille. Medium vol, elegant en fruitig. De wijn heeft zeer bescheiden houtopvoeding gehad, 10% is gerijpt op eikenhouten barriques. De afdronk is verfrissend met mooie zuren. Heerlijk als aperitief, bij salades en gegrilde sardientjes.

    9,45
  • Domaine Vico – Rose 2018

    Een zomerse rosé, gemaakt van voornamelijk oude en inheemse -bijna vergeten- druivenrassen uit Corsica. 70% Nielluccio, 20% Grenache, 10% Sciaccarello. Een zeer uitnodigende zalmroze kleur. Aroma’s van kruisbessen en framboosjes in deze rosé. Genereus in de mond, soepel en fruitig, gevolgd door een mooie frisse afdronk. Heerlijk zomers!

    10,95
  • Vespaiolo – Contra Soarda, DOC 2018, Italie

    Bleekgeel en helder. Zodra je de wijn ruikt weet je dat je iets bijzonders in je glas hebt. Enkele steekwoorden; peer, citrus, bloemenhoning, vuursteen. In de volle smaakaanzet domineren de rijpe fruitaroma’s maar al snel ontwikkeld de smaak zich, onder invloed van de fijne zuren, naar een frisse en minerale afdronk. Dit geeft de wijn zijn delicate karakter. Verfijnde en toch ook krachtige witte wijn!

    12,96
  • Anarian Verdejo, VdT 2018, Rueda, Spanje

    Heerlijke zomerse wijn en terecht een van de proeverijtoppers. De kleur is lichtgeel. Het frisse bouquet heeft aroma’s die doen denken aan wit fruit als peer en perzik, maar ook aan tropisch fruit. Het is een licht verteerbare sappige wijn, met een fijne zomerse zuurbalans. Heerlijk als aperitief, bij krokante salades en lichte visgerechten.

    7,35
  • Xavier Clua – Il.Lusio Tinto, DO 2017 Terra Alta, Spanje

    Schitterende blend van 2 Garnacha Negra variëteiten, dé signatuurdruif  Xavier Clua. Prachtig donkerrood met heldere glans. Complex, krachtig en elegant. Opvoeding van 12 maanden op grote foeders van 5.000 liter en Expressieve neus van rood fruit met pittige tonen. Mondvullend met veel rood en zwart fruit met stevige kruidigheid. Rijpe tannine die nog verder afgerond wordt in de fles. Prachtige én krachtige Garnacha en een echt visitekaartje van Xavier Clua.

    13,95
  • Sold OutTijdelijk Uitverkocht

    Weingut Knab, Spätburgunder Rosé Trocken 2018

    100% Spätburgunder, de druiven iets eerder geplukt, uit het succesvolle jaar 2018. Thomas Rinker, eigenaar van Weingut Knab, was zeer tevreden over het jaar 2018. Ruim voldoende zon, genoeg neerslag, weinig tot geen schimmeldruk. Prachtig rijp fruit dus!

    De rosé heeft een heerlijk uitnodigende roze kleur. Mooie fruitgeuren met appel, iets citrus en veel klein rood fruit. Dat zet door in de smaak. Geen snoepjesrose maar een echte wijn, met veel smaak, sap, frisheid en een mooie afdronk. Een héél fijne partner voor de warme dagen die hopelijk ook dit jaar gaan komen!

    9,95
  • Raventos d’Allela Pansa Blanca 2018

    Raventos d’Alella Pansa Blanca is een krachtige witte wijn. Rijp wit fruit, bloemen, een vleugje gedroogde kruiden en een optimale zuurgraad. Een lichte ziltigheid, een mooie zuurtje en fijne afdronk maken dit een heerlijke (zomerse) wijn. Uitstekende combinatie met visgerechten, schaaldieren en kazen. Raventos d’Alella Pansa Blanca kan het beste geserveerd worden bij 8°- 10°C.

    9,50
  • Quota 311, Verdicchio dei Castelli di Jesi Classico, DOC 2018

    Kwaliteitswijn voor een scherpe prijs! Wijngaarden liggen op 311 meter hoogte, vandaar de naam. 2018 is lekker fruitig, fris en droog. Medium intens van aroma, met rijp fruit zoals abrikozen. Smaak is mooi in balans, met in de afdronk het typerende Italiaanse bittertje. Een perfecte wijn voor elke dag!

    7,35
  • Enate ‘234’ Chardonnay, D.O. Somontana 2019

    Intens aromatisch, met nuances van appel, perzik, wilde venkel en exotische vruchten, ondersteund door een subtiele mineraliteit. In de mond is de wijn fris en complex, met mondvullend fruit en een lange, opwekkende en zuivere finale.

    12,75
  • Elysée Syrah, IGT Pays d’Oc 2018

    Intens paars-rood van kleur. De geur is vol donker fruit, rijp en een tikkeltje spicy. De volheid in de geur komt direct terug in de heerlijk sappige aanzet. Bramen en blauwe bessen spelen hierbij de hoofdrol. Juist als je begint te vermoeden dat die rijpheid wel zwaar en jammig zal worden, komt de fijne structuur van zuren en tannines goed door, zodat de wijn zich naar de afdronk toe heerlijk levendig ontwikkelt

    7,95
  • Domaine Fond Croze – Cairanne, Appelation Cairanne Controlée 2016

    Nieuwe wijn van het biologische familie domein Fond Croze. Cairanne is een aparte en hoog gewaardeerde appelatie in de Zuidelijke Rhône vallei. Gemaakt van de druiven Grenache, Syrah en Mourvedre. Een volle stevige, maar ook slanke wijn. Geheim zit ‘m in de rijping van de jonge wijn. Deze vindt niet zoals gebruikelijk plaats in eiken vaten maar in betonnen ‘cuves’. Hiermee blijft de frisheid beter behouden en smaakt de wijn frisser, fruitrijker en wordt deze minder gemaskeerd door het hout. … Lees meer

    14,25
  • Apollonio – Copertino, DOP 2015 Puglia, Italië

    Het wijnbedrijf Apollonia is gevestigd in het hart van de provincie Puglia, gelegen in de hak van de Italiaanse laars. Het is er heet en droog, niet zo gek dus dat er voornamelijk rode wijn gemaakt wordt. Vooral van het druivenras Negroamaro, wat letterlijk de donkere – bittere betekent. Deze Copertino is een blend van 70% Negrioamaro aangevuld met Primitivo en Malvasia Nera. Een volle, robijnrode kleur. De keur is intens, vol en krachtig; met rijp zwart fruit en veel … Lees meer

    12,25
  • Château Mandirac Corbières 2016

    Een van de favorieten van de proeverij, natuurlijk ook door zijn geweldige prijs-kwaliteitsverhouding! Corbières is een bergachtig gebied onder Narbonne en Carcassonne. Lange wijntraditie want de Romeinen verscheepten reeds vanuit Narbonne grote hoeveelheden wijn. Pas sinds kort is het gebied weer onderweg een belangrijk wijngebied te worden in kwaliteit. De druiven voor deze wijn (Syrah, Cinsault, Grenache, Carignan, Mourvedre) worden met de hand geselecteerd, waarna de druiven op natuurlijke wijze vergisten in een houten kuip. Harmonieus, kruidig en granaatrood. Met … Lees meer

    9,95
  • Koncho Mtsvivani Kachuri 2015

    Mtsvivani Kakhuri. Zonder twijfel zowel één van de meest onuitsprekelijke als onbekende druivenrassen ter wereld. Geen wijnboek dat er ooit van gehoord heeft. Groeide tot kort slechts in één wijngaard aan de voet van de Kaukasus in Georgië. Deze wijngaard is in bezit van wijnmaker Koncho en die maakt er deze wijn van. Mtsvivani Kakhuri blijkt te ruiken naar rijpe perzik, venkel en hazelnootjes. Is zacht en iets romig. Breed maar niet zwaar. Mandarijn, abrikoos, perzik, mineraliteit en weer die … Lees meer

    12,95
  • Elysée Viognier, IGT 2018, Pays d’Oc, Frankrijk

    Heerlijk sappige, volle wijn met de zachte geur van tropisch fruit en bloemen. Abrikoos en perzik zijn de meest opvallende associaties die zich bij de verfijnde smaak aandienen. Verder is de smaak zacht en vol en met een milde frisheid om hem lekker te kunnen doordrinken. Een heerlijke, volle wijn voor het najaar!

    7,95
  • Chianti Colli Senesi DOC 2017

    Een van de bekendste Italiaanse wijnen, gemaakt van 100% Sangiovese. Hier worden de druiven met de hand geoogst. Rijping vindt plaats gedurende 4 maanden op grote Sloveense eiken vaten. Daviddi`s Chianti onderscheidt zich door minder drogend en scherp te zijn als andere Chiantiwijnen. Een elegante, frisse geur van kersen, zoethout en bloemen. Volfruitig, met fijne kruidigheid. Rond en zeer harmonieus. Perfect om te genieten op de donkere avonden en bijvoorbeeld een heerlijk wildgerecht.

    9,95
  • Il Bosco Rosso Toscano IGT 2018

    De Sangiovese druiven, hier Prugnolo Gentile genoemd; goed voor 100%, voor de Il Bosco zijn afkomstig van de jonge stokken die in dezelfde wijngaard staan als de oudere stokken voor de Rosso en Vino Nobile de Montepulciano. De wijn heeft een gemiddeld intense robijnrode kleur. In de geur vinden we bosvruchten, gekonfijte kersen en florale aroma’s, zoals roos. Bij de eerste slok valt direct op hoe plezierig de wijn drinkt. Lekker sappig met rijp fruit in de aanzet. Heerlijk bij … Lees meer

    8,40
  • Piano del Cerro, Aglianico del Vulture DOC 2016

    De (stuk) grotere broer van de Pipoli. De Piano del Cerro komt uit oude Aglianico druiven uit de wijngaarden rond Acerenza. Deze Aglianico druif wordt ook wel de Barolo van het Zuiden genoemd. De wijn ondergaat 15 maanden houtrijping op klassiek Frans eiken. Deze wijn laat gegarandeerd een blijvende indruk na. In de neus complex, kruidig met zeer veel rood fruit van zwarte kers tot rijpe pruimen. Met een volle kruidige smaak van cassis, zwarte kersen, tabak en ceder en … Lees meer

    14,85
  • Pipoli Rosso – Aglianico del Vulture DOC 2018

    De druiven voor deze wijn zijn hand geplukt in geselecteerde wijngaarden. De beste druiven zijn gekozen. De rijping vindt voor 60% plaats in RVS tanks en 40% in gebruikte vaten voor 10 maanden. Daarna volgt de rijping op de fles gedurende 3 maanden. De kleur van deze wijn is helder rood met tinten van violet. Deze wijn heefteen intense neus met geuren van Kerst en zure zwarte kers gemixt met kruiden en vanille. De body is goed, met een finale … Lees meer

    7,25
  • Domaine Piquemal ‘Justin’ 2018, IGP Côtes Catalanes

    Deze blend van Cabernet Sauvignon (35%), Grenache Noir (35%) en Syrah (30%), heeft een heldere, granaatrode kleur met een violette glans. Duidelijk herkenbaar in de neus is het kleine rode fruit (framboos, kers) en cassis, met een notie van zoethout en laurier. Het is een soepele wijn met een volle fruitsmaak en zachte tannines. De ‘Justin’ gaat zeer goed bij charcuterie, maar ook bij rood gegrild vlees of een winterse barbecue.

    7,85
  • Sold OutTijdelijk Uitverkocht

    Domaine Piquemal ‘Clarisse’ 2017/18, IGP Côtes Catalanes

    Deze blend van Grenache Blanc, Viognier en Viognier heeft een heldere goudgele kleur. In de neus aroma’s van honing en vers fruit als peer en witte pruimen en bloemen zoals acacia en fresia. De smaak is genereus met een voortreffelijk evenwicht aan zuren en divers fruit. Met deze eigenschappen combineert de ‘Clarisse’ goed bij schaal en schelpdieren (Gamba à la Plancha), (gegrilde) witvis als kabeljauw en bij allerlei salades.

    7,85
  • Domaine Vico Rouge AC Corse 2016

    70% Nielluccio, 30% Sciacarellu; boordevol rood fruit, zwart fruit, maquis, stevig, zacht, fris (zuren en mineralen), zijdezachte en fruitige tannines, fruit op alcohol, peper, klein bittertje.

    11,45
  • Domaine Vico Blanc , AC Corse 2018

    100% Vermentinu; sappig, levendig en fris, zeste, (gekonfijt) citrusfruit, pomelo, geel en wit fruit, oranjebloesem, rijpe appel.

    11,45
  • Les Senelles – AC Côtes du Forez 2017

    Topwijn van Jean- François, ook van 100% Gamay. Bij de bloei van de wijnstok ontstaan bij de vruchtzetting kleine bessen van druiven. In Côtes du Forez worden ze ‘Senelles’ genoemd. Deze ‘Senelles’ leveren een geconcentreerde wijn met complexe aroma’s van kruiden en bloemen op. Les Senelles 2017 heeft een complexe neus met veel rood fruit en bloemen, onderbouwd door minerale tonen afkomstig van de granieten bodem. In de smaak weer bloemen, rood fruit, een pittige (peper) toon, alles omlijst door elegante tannines. Een zuivere, elegante en op-en-top zomerwijn. Gamay op zijn best!

    11,50
  • Cuvée des Vieux Ceps – AC Côtes du Forez 2016

    100% Gamay, gemaakt van wijnstokken van wel zestig jaar oud. Heldere robijnrode kleur met aangename aroma’s van kreupelhout, specerijen en rode bessen. In de mond veel rood en ook wat zwart fruit (cassis), kruiden en lichte tannines. De wijn is fris, zuiver, levendig en heeft een aangenaam zwart pepertje inde afdronk. Licht gekoeld heerlijk bij stevige vis, vlees en ook zomers wild.

    9,35
  • Russolo – Sauvignon ‘Ronco Calaj’, IGT 2018

    100% Sauvignon, handgeplukt. Prachtige strogele kleur. Typische, karakteristieke Sauvignon aroma’s als groene appel, versgemaaid gras, salie, munt en peper. Daarnaast duidelijke fris fruit van appel, peer, perzik en zelfs abrikoos. Deze Sauvignon heeft een sterke structuur en heerlijke zuurgraad. Prachtig als aperitiefwijn en om te combineren met pittige voorgerechten, crèmes en soepen, kazen van middelmatige leeftijd en rauwe ham.

    11,65
  • Xavier Clua – Mas d´en Pol Blanca 2018

    Mas d´en Pol Blanca is een heerlijke witte wijn die bestaat uit Garnatxa Blanca, Chardonnay en Sauvignon Blanc. Zonder houtrijping is het een volle en aromatische wijn met een fijne balans tussen het fruit en mooie zuren. Heerlijk bij wat steviger visgerechten en zomerse BBQ’s

    9,95
  • Xavier Clua – Mas d’en Pol Tinto 2017

    Mas d’en Pol Tinta is een stevige rode wijn van Garnatxa Negra en Syrah. Rijp fruit met een mooie minerale toon. Zacht maar krachtige smaak met iets van balsmico in de afdronk. Heerlijk bij rood vlees, zomerse stoofgerechten en de BBQ.

    9,95
  • Sold OutTijdelijk Uitverkocht

    Xavier Clua – El Sola d’en Pol Red 2016

    Levendige, op fruit gestoelde, rode wijn gemaakt van Garnatxa Negra, Cabernet Sauvignon, Merlot en Ull de Liebre (Tempranillo). Fermentatie op lage en gecontroleerde temperatuur, waarnaar de wijn nog  vier maanden in de tank rijpt. Dit levert een sappige en levendige wijn, met vers rood fruit van bessen en bramen, florale tonen en soepele tannines. Heerlijk als aperitief en bij heel veel Tapas!

    7,15
  • Xavier Clua – El Sola d’en Pol Rosé 2018

    Rose gemaakt van Garnatxa Negra (70%) en Syrah (30%). De druiven zijn in september geoogst. Na een koele vergisting laat men de wijn 4 maanden op RVS tanks rusten. Deze rosé heeft veel weg van framboos, subtiele kruiden fijne zuren en een volle sappige afdronk. Een heerlijke aperitief rosé die voldoende kracht heeft om ook aan tafel in te zetten.

    7,15
  • Xavier Clua – El Sola d’en Pol White 2018

    Frisse, levendige op fruit gestoelde witte wijn gemaakt van Garnatxa Blanca met een beetje Viognier. De fermentatie vond plaats bij een temperatuur tussen de 16-18 graden en de wijn heeft daarna drie maanden op RVS-vaten gerust. Heerlijke geurige wijn, met tonen van citrus, appel en peer.

    7,15
  • Birgit Eichinger – Grüner Veltliner ‘Strass’, Kamptal DAC 2019

    Klasse voorbeeld van Grüner Veltliner, dé witte druif van Oostenrijk. Birgit staat bekend als een van de 10 beste wijnmakers van het Kamptal, het mooiste gebied voor frisse, kruidige (witte peper!) Veltliners. Zij maakt wijnen die de elegantie en lichtvoetigheid van de GV combineren met een volle, complexe smaak. Heerlijk voor bij de borrel, maar ook prachtig bij salades en allerlei gerechten op basis van vis. Dit is héél véél wijn voor het geld!

    10,35
  • Masseria Li Veli – Contrade Malvasia/Chardonnay, IGT Puglia 2018

    Lokale druif Malvasia (90%) aangevuld met de bekende Chardonnay (10%). Mollig-frisse witte wijn met veel geel fruit van perzik, abrikoos en tropische vruchten. Aangevuld met fris limoen fruit wat zorgt voor een fijne combinatie. Heerlijke volfrisse lentewijn!

    7,95
  • Lupi Reale – Trebbiano, DOC 2018

    Rijke, complexe, organische wijn met laurier, bloemenhoning en vuursteen, een volle, ronde smaak en prachtige minerale tonen.

    8,40
  • Picpoul de Pinet Cuvée Caroline, Morin-Langaran 2018

    De naam Picpoul refereert naar de frisse stijl van de wijn die de bek (poule) prikkelt (pic). Ooit werd dit druivenras aangeplant voor de beroemde vermouthproducten Noilly Prat. Picpoul de Pinet is de enige appellatie / AOC in Frankrijk die vernoemd is naar een druif.

    Deze Picpoul, de Cuvée Caroline van Domaine Morin-Langaran, heeft een briljant gouden kleur en een frisse neus met wat witte bloemen. Primair fruit van appel, peer en citrus. Iets ziltigs in de smaak en natuurlijk afgrond met de bekende frisse zuren. Een relatief ronde Picpoul, zeg maar een ‘Picpoul Gastronomique’. Heerlijk als aperitief, met mosselen, haring en ook bij asperges. De blije Lentewijn bij uitstek!

    7,25
  • Petit Pittacum, D.O. Bierzo 2017

    Intense karmijnrode kersenkleur. Volop fruit in de neus (moerbeien, blauwe bessen) en een hint van specerijen. Op de tong elegant, fruitig, spicy, fluwelig en evenwichtig, verrassend complex, diep en geconcentreerd voor een wijn van deze relatief gunstige prijscategorie! Harold Hamersma is erg lovend over de ‘kleine’ Pittacum;` Mencía wil nog weleens streng zijn. Maar daar kan deze frisse kleine niet op betrapt worden – zijn zuren zijn ronduit opwindend! Romig rood fruit, tikje hout, toefje tannines. Bittertje toe. Dikke 8!`.

    10,00
  • Terras Gauda – Abadia de San Campio Albariño 2019

    Intense, kristalheldere citroengele kleur. Complexe en verleidelijke aroma’s van citrusvrucht als mandarijn en grapefruit, ananas ondersteund door balsamieke accenten. Zachte, frisse en sappige aanzet, met een fantastisch evenwicht tussen fruit en ragfijne zuren. Een heerlijk begin van de lente!

    15,35
  • Terras Gauda – O Rosal Blanco 2018

    Het vlaggenschip van Terras Gauda is een blend van Albariño en Loureiro. Alle druiven worden handgeplukt en apart gevinifieerd. In de neus wordt je getrakteerd op een explosie aan fruitaroma’s van verse druiven tot aan appelcompote, van rijpe perzik tot aan subtiele witte bloemen. In de smaak zet de typische combinatie van druivenrassen zich voort. Verrukkelijke appel en peersmaken, frisheid, prachtige zuren en een tikje zalvend. Klassieke stijl, geheel in lijn met de O Rosal traditie. Combineert fantastisch met alles uit de zee, salades, witvlees en Galicische kazen als San Simon da Costa.

    18,95
  • Viento Aliseo – Viognier, D.O. La Mancha 2018

    De Viognier heeft een heldere goudgele kleur. De geur is rijk en aromatisch met een herkenbare bloemigheid en veel citrusfruit. De smaak is stevig en vol, met veel fruit van onder andere grapefruit, perzik en witte bloemen. Een wijn met een mooie zuurgraad, veel frisheid en een lekkere, lange afdronk. Doordrinkbaar en vooral erg lekker!

    7,85
  • Sold OutTijdelijk Uitverkocht

    Viento Aliseo – Tempranillo en Petit Verdot, D.O. La Mancha 2018

    De wijn is een blend van 70% Tempranillo en 30% Petit Verdot (een laat rijpend druivenras, dat in de warme zomers van La Mancha uitstekend rijpt). De wijn heeft een donkerode/paarse kleur met in de geur een aantrekkelijke bouquet van kersen en bessenfruit. De wijn is vol en stevig en heeft een zeer fraaie structuur. In de smaak veel kersenfruit en een hintje chocolade. De afdronk is evenwichtig, krachtig en houdt lekker lang aan. De wijn combineert goed met alle pasta’s, rood vlees en hardere kazen.

    7,85
  • Masseria Li Levi – Contrade Negroamaro, IGT Salento 2018

    Een van de grote successen van de overzichtsproeverij van eind vorig jaar! De naam Negroamaro valt eenvoudig te verklaren, negro betekent donker en amaro bitter. Alle wijnen die op basis van de Negroamaro druif worden gemaakt hebben namelijk een diepe en donkere, bijna zwarte kleur en in de afdronk een fijne bittere smaak. Perfecte winter BBQ-wijn! Slank, pittig, rood en zwart fruit, het zonnetje verschijnt en de bitterheid verdwijnt. Nu genieten bij al het lekkers van de grill!.

    7,85
  • Luis Duarte – Materia Tinto 2017, VR Alentejo, Portugal

    Ook bij deze wijn gebruikt Luis Duarte Portugese wijnsoorten als Aragonez, Trincadeira die hij aanvult met wat Syrah. Het resultaat is een wijn met een diepe granaatrode kleur. Aroma's van zwarte bessen, aangevuld met complexere aroma's van kruiden en munt. Mooi gestructureerd en evenwichtig geheel. Lekker lange en smakelijke afdronk. Materio Tinto is nu heerlijk en zeker nog 2 jaar houdbaar. Ideale begeleider van Portugese stoofschotels en andere licht gekruide hoofdgerechten.

    7,50
  • Luis Duarte – Materia Branco 2018, VR Alentejo, Portugal

    Materio Branco 2016 is een typisch Portugese blend van Antão Vaz, Arinto en Roupeiro. Helder citroen gele kleur. Een licht fruitige neus met noties van exotische vruchten en een fijn floraal toetsje. Lekker volle en aangename smaak. De afdronk is droog maar heerlijk sappig en mild. Ideaal als aperitief wijn en als begeleider van fijne voorgerechten.

    7,50
  • Alges 2015, D.O. Costes del Segre

    De druiven Tempranillo, Garnacha, Syrah, groeien op de wijngaard bij de stad L’Albages, gelegen op 500 m hoogte. De wijn rijpt 9 maanden in nieuwe en gebruikte eiken vaten, 80% Frans, 20% Amerikaans. Alges heeft een boeket van puur fruit, met subtiele hints van hout, wat de wijn elegant en subtiel maakt. Diepe en intense kleur met sterke aroma's van rijp fruit en elegante eiktoetsen. Een geconcentreerde smaak met veel structuur en veel karakter. Een opmerkelijk bouquet van rode bessen confituur, zoethout en kruidige hints op een achtergrond van mineraliteit. Een ellenlange rijke en zijdezachte finale. Een fijnproeverswijn! Heerlijk bij de meer complexe gerechten zoals lamsbout, wild en gebraden rood vlees.

    14,25